منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 399
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 177
:: باردید دیروز : 689
:: بازدید هفته : 177
:: بازدید ماه : 5951
:: بازدید سال : 24825
:: بازدید کلی : 218891
نویسنده : عليرضا
پنج شنبه 5 ارديبهشت 1392

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , عكس , ,
:: برچسب‌ها: بهار كالپوش-باغ -بادام ,
:: بازدید از این مطلب : 2174
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
سه شنبه 3 ارديبهشت 1392

 

به تماشا سوگند
و به آغاز کلام
و به پرواز کبوتر از ذهن
واژه ‌ای در قفس است

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , مذهبي , ,
:: بازدید از این مطلب : 4937
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 31 فروردين 1392

ساختمان برگ و انواع آن:

برگ يكي از اندام هاي بسيار مهم در گياهان است برگ به دليل فعاليت در امر فتوسنتز و شناسايي گياهان اهميت بسزايي دارد . برگ ها از اعضاي جانبي ساقه ها هستند و در محل گره ها قرار گرفته اند . معمولاً همراه با جوانه هاي جانبي و انشعابات مي باشند . رشدبرگ محدود و متقارن است .

پهنك برگ در نتيجه فعاليت فتوسنتز و اشغال فضايي بيشتر جهت نور گيري توسعه يافته است .

منشأ برگ :  برگ در ابتدا از مريستم نوك ساقه منشأ مي گيرد و در اطراف مريستم بصورت بر آمدگي ظاهر مي شود . برگ هاي جوان كه اصطلاحاً پريمورديوم ( Primordium ) ناميده مي شوند , ابتدا در فواصل بسيار نزديك ايجاد مي شوند ولي به تدريج كه فاصله آنها از مريستم نوك بيشتر مي شود از هم فاصله مي گيرند تا زماني كه فواصل بين گره ها تثبيت شود .

رشد اصلي برگ در نتيجه فعاليت مريستم هاي ديگري صورت مي گيرد كه برخي در خود برگ برخي ديگر در خارج از برگ مثلاً در دمبرگ يا در ميان گره قرار دارند . 

مورفولوژي برگ :

يك برگ معمولي ممكن است داراي بخش ها و اجزاي زير باشد كه گاهي بخوبي قابل تشخيص مي باشند .

1_ صفحه يا پهنك برگ : پهنك بخش اصلي برگ به شمار مي آيد و در نتيجه تكامل در مسير فعاليت حياتي فتوسنتز جهت نور گيري بيشتر پهن مي شود . ( Lamina )

2_ دمبرگ : پهنك را به ساقه متصل مي كند . دمبرگ گاهي بلند ، گاهي كوتاه و به ابعاد و اشكال مختلف يافت مي شوند . ارتباط سيستم آوندي پهنك از طريق دمبرگ با ساقه بر قرار مي شود . ( Petiole )

برگ گاهي فاقد دمبرگ مي باشد مثل : برگ هاي اكثر تك لپه اي ها ، بخصوص اعضاي خانواده گندميان    ( گندم ، جو ، برنج ،...)

3_ گوشواره ( استيپول = Stipule ) : زائده يا زاويه اي است كه گاه در محل اتصال دمبرگ به ساقه وجود دارد . گوشواره گاهي بزرگ و گاهي كوچك است و گاهي نيز تغيير شكل مي دهد .

4_ رگبرگ مياني ( midrib ) : غالبا ً به صورت برجسته در وسط پهنك قرار دارد و به خصوص از زير برگ بخوبي نمايان است . انشعاب اصلي سيستم آوندي برگ را تشكيل مي دهد . معمولاً بافت هاي محافظ و مقاومي در اطراف آن قرار گرفته است . 

تغييرات در شكل برگ :

برگ ها هميشه با وضع عادي و با اجزا و بخش هاي مختلف خود ظاهر نمي گردند بلكه بسياري از مواقع تغييرات وسيعي در شكل و فرم هر كدام از آنها رخ مي دهد .

1_ پيچ ها : برگها نيز مانند ساقه به پيچ تبديل مي شوند و گياه را به قيم متصل مي كنند.  مانند پيچهاي گياهان تيره كدو.

2_ فلس : برگهايي كه در زير زمين و در روي ساقه هاي زير زميني  قرار دارند ، كلروفيل خود را از دست داده اند ، و فلس ناميده ميشوند . ساقه های زیرزمینی گياهان تك لپه مثل : پياز ، سوسن و نرگس با برگهاي ضخيم و بي رنگ پوشيده شده و جوانه كوچك گياه را كه در داخل آن قرار گرفته است حفظ مي نمايد . در اغلب اين برگ ها مواد غذايي فراواني ذخيره شده است ، فلس هاي غذايي مزبور را گاهي فلس هاي نازك قهوه اي رنگي احاطه كرده است و براي محافظت پياز بكار مي رود .

3_ خار: برگ برخي از گياهان به خار تبديل شده است . مثل زرشك ، كاكتوس .

خارهايي كه از تغييرات ساقه بوجود آمده اند ممكن است حامل برگ وجوانه باشند ولي خارهايي كه از تغييرات برگ بوجود آمده اند هيچوقت برگ و جوانه نخواهند داشت .

 

تقسيمات پهنك : اختلاف شكل ظاهري برگ ها در نتيجه رشد غير منظم و موضعي پهنك آنهاست و از اين جهت به دو دسته تقسيم مي شوند :

                                   الف) برگ درست : فاقد بريدگي مثل : اطلسي ، ياس .

1- برگهای ساده          ب) برگ مضرس : داراي تضريس كوچك يا بزرگ مثل : نعنا ، نارون ،شمشاد .

                                  ج) برگ كنگره اي : داراي بريدگي بيش از ربع عرض پهنك مثل: توت فرنگي، آلاله.

                                  د) برگ سپري : دمبرگ به وسط پهنك اتصال دارد مثل : لادن.


2-برگهای مرکب         الف ) برگ شانه اي مركب : برگچه ها در طرفين دمبرگ اصلي و به موازات هم قرار دارند. مثل گیاهان تیره نخود

                                 ب ) برگ پنجه اي مركب : برگچه ها به انتهاي دمبرگ اصلي متصل مي شوند مثل: شاهدانه

 

  رگبندي برگ ( Venation  ) : سيستم آوندي برگ را رگ بندي گويند . رگبندي بر دو نوع است :

1_ رگبندي برگ دو لپه : كه در آن رگبرگ هاي مياني ، رگبرگ هاي فرعي و انشعابات ظريفتر آنها وجود دارد ، و از لحاظ شكل ظاهري شبيه( شبكه) است .

2_ رگبندي برگ تك لپه :كه در آن رگبرگ ها با يكديگر موازيند.

 

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: برگ-اشكال برگ ,
:: بازدید از این مطلب : 5842
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 31 فروردين 1392

اقسام برگ

 

n  برگها را بر اساس اختلاف شكل ظاهری كه در نتیجه رشد متفاوت و غیر منظم پهنك در گیاهان مختلف به‌وجود می‌آید به دو دسته تقسیم می‌كنند:

 

            الف) برگهای ساده

 

            ب) برگهای مركب

 

 

 

الف) برگهای ساده (Simple F.).

 

n  برگهایی هستند كه پهنك آنها از قطعه‌ واحدی تشكیل شده و فقط یك پهنك دارند ولی به‌واسطه بریدگیهای حاشیه‌ آنها و اختلافی كه از نظر شكل و فرم پهنك در بین آنها موجود است به اقسام چندی تقسیم می‌گردد.

 

n  تقسیم‌بندی از نظر كناره برگ به‌شرح زیر می‌باشد:

 

            1. برگهای صاف (درست) (.Entieres F).

 

            2. برگهای مضرس (.)Clenties F

 

            3. برگهای مضرس هلالی (.)Creneles

 

            4. برگهای كنگره‌ای (.)LoLes F

 

 

 

 

 

ب: برگهای مركب:

 

n  در بعضی از نباتات بریدگی برگهای ساده به‌قدری زیاد است كه پهنك را به چند قسمت مجزا تقسیم می‌كند. كه به هر كدام برگچه (Folile)گویند. در كنار برگچه‌ها هیچوقت جوانه ظاهر نمی‌شود و با این علت، شناسایی و تمایز آنها از برگ كاملاً مقدور است. برگهای مركب را به‌ دو دسته تقسیم می‌كنند:

 

            1. برگهای مركب شانه‌ای (.)Pennees F

 

            2. برگهای مركب پنجه‌ای (.)Palmes F

 

 

 

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: درخت-اقسام برگ- ,
:: بازدید از این مطلب : 14531
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

انواع کود شیمیایی

کودهای ازته

سولفات آمونیم

معایب: پایین بودن درصد مواد غذایی آن (که حمل و نقل آن را دچار مشکل می کند)، عدم امکان استفاده در سیستم آبیاری تحت فشار به علت گرفتگی نازل ها (ترکیب سولفات با یون کلسیم و تشکیل گچ) (ملکوتی، م. ج. 1378).

مزایا: کمتر از سایر کودهای ازته (نظیر نیترات آمونیم) از خاک شسته می شود، سولفات علاوه بر خاصیت اصلاح کنندگی خاک جدب گیاه هم می شود (ملکوتی، م. ج. 1378). سولفت آمونیم بهترین کود ازتی برای خاک های قلیایی و آهکی ایران شناخته شده است (چون هم اسیدزا است و هم دارای مقداری گوگرد به عنوان ماده غذایی است) (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).  

نیترات آمونیم

معایب: جاذب الرطوبه ای بودن، کلوخه ای شدن، خطر انفجار، (به هنگام انبار، نیترات آمونیم نباید در مجاورت مواد رو.غنی نگهداری شود. همچنین به دلیل جذب رطوبت، درب نایلونی کیسه ها باز نشود) (ملکوتی، م. ج. 1378).

مزایا: درصد تلفات تصعید (به صورت آمونیم) کمتر از اوره است (چون آنیون نگهدارنده آن (نیترات) قوی تر از کربنات (آنیون موجود در اوره است. ارجحیت مصرف برای درختان میوه: به دلیل دارا بودن دو یون قابل جذب (نیترات و آمونیم) بر مصرف اوره ترجیح داده می شود. در مراتع و دیمزارها مخصوصا در مناطق سردسیری، مصرف نیترات آمونیم بر اوره (در صورت تقسیط) ارحج است. نیترات آمونیم را نمی توان در شالیزارها استفاده نمود (به دلیل آبشویی سریع نیترات و عدم نیاز برنج به نیترات) تحت چنین شرایطی مصرف آمونیم ترجیح داد می شود (ملکوتی، م. ج. 1378). در کشت سبزی ها در مناطق سردسیر، مصرف نیترات آمونیم بر اوره (در صورت تقسیط) ارجح می باشد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

اوره: ارجحیت کود اوره بر سایر کودهای ازته را می توان در درصد ازت بیشتر، خاصیت خورندگی کمتر و اختلاط فیزیکی بهتر با کودهای فسفاته و پتاسیمی و مصرف آن در آب آبیاری دانست (ملکوتی، م. ج. 1378).

کودهای ازتی دیر حل: اوره فرم (ترکیب اوره و فرم آلدیید، حاوی 38 درصد ازت)، فلورانید، اوره با پوشش گوگردی (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

اوره با پوشش گوگردی

مزایا: این کود برای زراعت های آبی به ویژه برنج مناسب است(علت: مقدار درصد ازت کود که پس از هفت روز غرق در آب بودن وارد فاز محلول می شود ((7-Day Dissolution Rate در حدود 20% است یعنی بعد از هفت روز در آب بودن، هنوز 80% از کود به صورت نامحلول است. پس از یک هفته معمولا سرعت آزاد شدن ازت در حدود یک تا دو درصد در روز می باشد (ملکوتی، م. ج. 1378).

فرایند تهیه اوره با پوشش گوگردی: گوگرد مذاب 150 درجه سانتیگراد از فاصله 20 سانتیمتری با فشار بر روی دانه های اوره که تا 75 درجه سانتیگراد گرم شده اند پاشیده شده و سپس کود با هوای سرد خنک شده و بسته بندی می شود (ملکوتی، م. ج. 1378).

مصرف کود ازته در خاک های شنی: هرچه بافت خاک سبک تر باشد باید بجای کودهای ازته از اوره با پوشش گوگردی و یا سایر کودهای کند رهاشونده استفاده و یا تعداد دفعات تقسیط آنها افزایش یابد (ملکوتی و همکاران. 1383).

مصرف نیتروژن در سبزیجات (تغذیه، کمبود، مواد آلی)

تغذیه: گیاهان همانطور که قادرند از راه ریشه نیتروژن مورد نیاز خود را جذب کنند از راه برگ نیز می توانند نیتروژن را به صورت آمونیم، نیترات و اوره جذب کنند. در سبزی هایی که عمر کوتاه و رشد سریع دارند مانند تربچه که سی روز از کاشت تا برداشت طول می کشد یک بار مصرف نیتروژن تکافوی نیاز گیاه را می نماید. در صورتی که در مورد فلفل که هشت ماه در زمین است و مرتب محصول می دهد چند بار مصرف کود ضرورت دارد. در نواحی مرطوب بهتر است ثلث یا ربع کود نیتروژنه را قبل از کاشت و مابقی را به صورت تقسیط مصرف شود. در سبزی هایی مثل فلفل، بادمجان، گوجه فرنگی و نظایر آن که در طول فصل رشد محصول می دهند، بهتر است کود سرک در دو یا سه نوبت مصرف شود. گیاهان کلسیم گریز یا گیاهانی که به خاک های اسیدی سازش یافته اند و گیاهانی که به پایین بودن پتانسیل اکسیداسیون و احیا خاک سازش یافته اند آمونیم را ترجیح می دهند. گیاهان کلسیم دوست یا گیاهانی که در خاک های قلیایی با پ هاش بهتر می رویند نیترات را بهتر مصرف می کنند. آمونیم بر خلاف نیترات، تنفس ریشه را افزایش می دهد. در مواقع گرم معمولا زیر خاک کردن کودهای نیتروژنه ضروری است چون حرارت هوا ممکن است باعث تلفات کود شود. شیره گیاهی اخذ شده از دمبرگ گیاه بهترین نمایه جهت تعیین وضعیت تغذیه ای نیتروژن گیاه است، چراکه نسبت به نوسانات تامین نیتروژن برای گیاه بسیار حساس تر از پهنک است. مقدار عناصر غذایی در گیاه حتی المکان می بایست در حد متوسط و یا حتی در نیمه بالاتر محدوده کفایت باشد، تحت این شرایط است که می توان اطمینان حاصل کرد که حتی در حضور تمام عواملی که منجر به ایجاد اختلال در گیاه می شود احتمال وجود دارد گیاهان با تمام عناصر غذایی مورد نیاز به حد کفایت تغذیه گردیده اند. برای توصیه کودی نیتروژن، دو روش تجزیه گیاه و آزمایش خاک مکمل یکدیگرند و بایستی با همدیگر استفاده شوند (سیلسپور و ممیزی. 1385).

کمبود: در خیار و طالبی اولین علایم کمبود نیتروژن روشنی رنگ و توقف رشد برگهاست. رنگ سبز طبیعی برگ­ها، روشن یا زرد می شود و در موارد کمبود شدید، تمام کلروفیل از بین می­رود. شاخه ها باریک شده و سخت و فیبری می­شوند. میوه های خیار مبتلا به کمبود رنگ روشن داشته و در محل گل، نوک آنها باریک می­شود. میوه های طالبی در صورت کمبود نیتروژن کوچک می­شود. عموما بیشتر مواقع در سبزیجات در اول بهار که بارندگی سنگین است کمبود نیتروژن ظاهر می­شود. چنین کمبودی ممکن است در مرحله رسیدن محصولات نیز دیده شود. زمانی که درجه حرارت سرد شب­ها تجمع کربوهیدرات ها را تسهیل کند اگر نیتروژن کافی فراهم باشد تولید محصول زیاد خواهد شد. بارندگی های شدید، نیترات خاک را از عمق ریشه شستشو می­دهد و در اعماق پایین پروفیل خاک تجمع می­دهد. پس از پایان فصل بارندگی، نیترات خاک به صورت گاز در آمده و از خاک خارج می شود. پس از پایان فصل بارندگی، خاک هایی که دچار شستشو شده اند میزان نیترات کمی در اختیار خواهند داشت (سیلسپور و ممیزی. 1385).

مواد آلی: زمانی که مواد آلی در خاک تجزیه می شوند اولین فرم معدنی نیتروژن که آزاد می شود آمونیم است. مواد آلی مثل کاه و کلش باعث کاهش فرم نیتراته در خاک می شوند (نسبت C/N  بالا دارند- برای تجزیه شدن نیتروژن خاک را مصرف می کنند). مواد گیاهی مثل گراس ها  باعث افزایش فرم معدنی نیتروژن به ویژه نیترات خاک می شوند(نسبت C/N  پایین دارند). یکی از بزرگترین منافع استفاده از کمپوست، کاهش مصرف آب مورد نیاز گیاه می باشد. حداکثر استفاده از ماده آلی زمانی حاصل می گردد که دو تا سه هفته قبل از کاشت دانه به خاک داده شود. در شرایط کشت و کار آبی که زمین پیوسته زیر کشت محصول می باشد، مقدار کمپوست مورد نیاز محصولاتی نظیر سبزیجات، 25 تن در هکتار برآورد شده است. در مناطقی که میزان بارندگی 1250 میلیمتر می باشد مقدار کمپوست مصرفی 5/12 تن در هکتار توصیه می شود و نواحی خشک (متوسط بارندگی حدود 500 میلیمتر) پنج تن در هکتار و در دیمزارها با مصرف 5/2 تن کمپوست در هکتار در سال می توان افزایش محصول معنی داری به دست آورد. نیمی از نیتروژن و پتاسیم و تمام فسفر کود اصطبلی در قسمت جامد آن متمرکز است. در صورت کمبود کود دامی یکی از بهترین راه های جبران تلفات مواد آلی خاک، دادن کود سبز است. در بیشتر مواقع از گیاهان خانواده بقولات به عنوان کود سبز استفاده می شود. غده های ریشه های یونجه حدود200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن هوا را تثبیت می کنند و شبدر معمولا 100 تا 150 کیلوگرم و سویا نصف این مقدار راتثبیت می کند. کودهای سبز به دلیل دارا بودن رویش فوق العاده و ریشه های قوی می توانند مقدار زیادی از عناصر محلولی را که در شرایط عادی بر اثر شستشو به اعماق پایین خاک حرکت کرده اند جذب کنند همچنین این گیاهان قادرند از فسفات های غیر محلول، پتاسیم تثبیت شده و عناصر کم مصرف تا حد زیادی استفاده کنند. برگرداندن این گیاهان به خاک علاوه بر بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی و زیستی، سبب تسهیل آزاد شدن عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف می شود. در فصل بهار از آنجاییکه در جه حرارت هنوز زیاد نشده است، نیتروژن به آرامی از مواد آلی آزاد شده و به تدریج که هوا گرم می شود این فرایند شدت می یابد (سیلسپور و ممیزی. 1385).

کودهای فسفره

فسفر مهم ترین عنصر برای رشد اولیه گیاه می باشد و اکر به صورت نواری استفاده شود کارایی بیشتری دارد چرا که فسفر در خاک متحرک نیست (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). مصرف فسفر در خاک هایی که بیش از 15 میلی گرم در کیلوگرم فسفر قابل جذب دارند نتیجه ای را باعث نمی شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).برای آنکه فسفر قابل جذب خاک، یک کیلوگرم در هکتار افزایش یابد می بایست پنج تا ده کیلوگرم فسفر (P2O5) به خاک شنی لومی یا لومی شنی اضافه شود. در حالی که در خاک های لوم و لومی رسی دوازده کیلوگرم فسفر(P2O5) در هکتار می بایست به خاک اضافه شود تا میزان فسفر قابل جذب خاک یک کیلوگرم در هکتار افزایش یابد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). زمانی که کودهای فسفره محلول در آب به خاک اضافه می شوند بلافاصله با خاک واکنش می دهند و به فرم های نامحلول تبدیل می شوند. تنها جزء کوچکی از فسفر کودی به صورت محلول باقی می ماند(سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در خاک هایی که مقدار فسفر قابل استفاده آنها بیش از 20 میلی گرم در کیلوگرم است از مصرف کودهای فسفری پرهیز گردد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). تا حد ممکن از مصرف کودهای فسفاتی کادمیم دار به خصوص در مناطق شمال کشور پرهیز گردد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).         

سوپر فسفات

هزینه ساخت سوپر فسفات تریپل (غلیظ) بیش از نوع معمولی است، اما بالا بودن عیار فسفر باعث کاهش میزان مصرف، کاهش هزینه حمل و نقل شده که هزینه بیشتر آن را توجیه می کند. استفاده از انواع سوپر فسفات بستگی به ملاحضات اقتصادی (مثل قیمت مواد اولیه، هزینه حمل و نقل و مقدار مصرف) دارد. سوپر فسفات تریپل (غلیظ)، در شرایط کشور بهتر از فسفات آمونیم است. به این سوپر فسفات از آن جهت تریپل (غلیظ) می گویند که فسفر محلول آن تقریبا سه برابر سوپر فسفات ساده است. سوپر فسفات کود اسید زا است ولی اسیدزایی آن در مقایسه با کودهای ازته ناچیز است. در خاک آهکی مصرف فسفات تقریبا تاثیری در پ­هاش خاک ندارد (مقدار کلسیم آزاد و تبادلی آنها بسیار زیاد است)، ولی در خاک خنثی و کمی اسیدی این کود تا حدودی روی پ­هاش خاک اثر کاهنده دارد. قبلا سوپر فسفات ساده به عنوان یکی از پر مصرف ترین کودهای فسفری جهان بود ولی در حال حاضر بزرگترین رقم مصرف کود فسفری، سوپر فسفات تریپل است (ملکوتی، م. ج. 1378).

فسفات آمونیم

مزایا: درجه حلالیت در آب ارتو و پلی فسفات آمونیم بیشتر از سوپر فسفات ها، عیار بالای مواد غذایی، تمایل کم به جذب رطوبت و کلوخه ای شدن، امکان تولید به شکل دانه ای، حلالیت بسیار در آب، در دسترس بودن به صورت مایع و تعلیقی (ملکوتی، م. ج. 1378).

معایب: در جامعه ما آمونیم موجود در آن مسئله را پیچیده کرده و مصرف آن را بیهوده افزایش داده است. در خاک های سرد به دلیل پایین بودن سرعت تجزیه آبی، پلی فسفات ها نامرغوب تر از ارتوفسفات ها می باشند (ملکوتی، م. ج. 1378).

اسید ارتو فسفریک

معایب: اثر خورندگی شدید دارد و در نتیجه حمل و نقل آن دشوار می باشد و به هنگام مصرف به دستگاه های ویژه­ای احتیاج دارد (ملکوتی، م. ج. 1378). 

ارزیابی قابلیت جذب کودهای فسفاته در خاک های آهکی: برای شناسایی و طبقه بندی کیفی کودهای فسفاته، عامل حلالیت در سیترات آمونیم خنثی یا قلیایی ملاک قرار می گیرد (البته در برخی موارد نیز از حلالیت در آب استفاده می گردد). مقدار فسفاتی که طی 24 تا 48 ساعت پس از افزودن کود فسفاته جذب می شود، فسفات قابل دسترس و بقیه را که در مدت زمان بسیار طولانی به حالت تعادل می رسد، فسفر غیر قابل دسترس می نامند. نتیج یک تحقیق 25 ساله در سال 1984 مشخص کرد خاکی که فسفر قابل دسترس آن فراوان باشد گیاه برای تولید حداکثر تلاش نمی نماید تا از فسفر غیر قابل دسترس استفاده کند و سعی می نماید تمام فسفر مورد نیازش را از کود فسفاته تازه داده شده تامین نماید ولی برای همان گیاه با همان حداکثر تولید، اگر فسفر قابل دسترس کمتر باشد گیاه برای جذب فسفر مورد نیاز، با فعالیت زیاد از منبع فسفر غیر قابل دسترس استفاده و نیاز خود را از این منبع غیر قابل استفاده تامین می نماید. آزاد شدن فسفر در خاک های آهکی در مقایسه با خاک های اسیدی پنج بار سهل تر صورت می گیرد و وارد فاز محلول خاک می گردد. لذا در خاک با مقدار فسفر قابل استفاده بیش از 140 میلیگرم در کیلوگرم نباید کود فسفاته زیاد مصرف گردد چراکه مصرف زیاد این کود، علاوه بر داشتن کادمیم، مزاحمتی برای جذب روی در محصولات زراعی ایجاد می نماید (علایم کمبود روی در برخی مزارع غلات غرب کشور و درختان میوه دزفول موید این مطلب است) (ملکوتی، م. ج. 1378).

کود های پتاسیمی

برای افزایش یک کیلوگرم در هکتار پتاسیم (K) خاک، دو تا شش کیلوگرم در هکتار پتاسیم (K2O) مورد نیاز است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). مصرف پتاسیم در پاییز در خاک های رسی برای آنکه ظرفیت تثبیت چنین خاک هایی را پر کند توصیه می شود. مصرف پاییزه پتاسیم در خاک های لومی شنی، شنی یا خاک های آلی توصیه نمی شود چرا که بارندگی های زمستانه به راحتی باعث شستشوی کود می شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در سبزی هایی که قسمت اعظم اندام های آن برداشت می شود (کرفس، کلم، کاهو) برداشت پتاسیم شدیدتر است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در خاک هایی که مقدار پتاسیم قابل استفاده آنها کمتر از 250 میلی گرم در کیلوگرم خاک باشد از کود پتاسیم استفاده شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

کودهای میکرو

عناصر کم مصرف نباید با حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها ترکیب شود، مگر اینکه کارخانه های سازنده، ترکیب آنها را با عناصر کم مصرف توصیه نماید (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). کمبود عناصر ریز مغذی به ویژه روی به دلایل متعدد از جمله آهکی بودن خاک های کشاورزی (پ هاش بالای خاک)، وجود یون بیکربنات در آب های آبیاری، افت کیفیت آب آبیاری به علت افزایش شوری ناشی از تشدید خشکسالی های پی در پی، کمی مواد آلی خاک های زراعی، مصرف نامتعادل کود به ویژه مصرف بی رویه کودهای فسفاته و ازته و عدم مصرف کودهای محتوی عناصر ریز مغذی به ویژه سولفات روی عمومیت دارد (ملکوتی و همکاران. 1383 ص188). نتايج تحقيقات متعدد بر روی محلول پاشی عناصر میکرو نشان داده است که تغذیه برگی جانشین مناسبی برای مصرف خاکی کود نخواهد بود. روش محلول پاشی عناصر ریز مغذی به عنوان یک کار تکمیلی در دوره های بحرانی کمبود می باشد.

منگنز: شایع ترین کمبود ریز مغذی ها در سبزی ها، منگنز می باشد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

بر: بور در خاک سریع حرکت می کند و به آسانی شسته می شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). ترک خوردگی پوست درخت و چوب پنبه­ای شدن داخلی و بیرونی بافت میوه به علاوه اختلال در نقش پکتات کلسیم و عدم استحکام لازم دیواره از نشانه های کمبود بر در گیاه است (ملکوتی و همکاران. 1383. ص189).

مولیبدن: کمبود مولیبدن در خاک هایی با پ هاش پایین تر از 5/5 رخ می دهد. آهن قابل جذب بالا در خاک به کمبود مولیبدن می انجامد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).محلول پاشی موثرترین راه جلوگیری از کمبود مولیبدن در گیاه است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

 

منابع مورد استفاده

سیلسپور، م.، م. ح، ممیزی. 1385. مدیریت مصرف نیتروژن در محصولات سبزی و صیفی. انتشارات مرز دانش. چاپ اول. 138 صفحه.

سیلسپور، م.و و ملاحسینی، ح. 1384. تولید پایدار، ارتقای عملکرد و بهبود کیفیت با مدیریت مصرف بهینه کود در     محصولات سبزی و صیفی. موسسه تحقیقات خاک و آب. نشریه فنی شماره 486. انتشارات سنا. 38 صفحه.

ملکوتی، محمد جعفر. 1378. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران. نشر آموزش        کشاورزی. چاپ دوم. 460 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ا. بای بوردی.، و س.ج. طباطبایی. 1383. مصرف بهینه کود گامی موثر در افزایش عملکرد، بهبود   کیفیت و کاهش آلاینده­ها در محصولات سبزی و صیفی و ارتقای سطح سلامت جامعه. نشر علوم کشاورزی. چاپ اول. 338 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ا. نوری.، س. سماوات.، و م. بصیرت. 1384. الف. علل تجمع نیترات در سبزی­های میوه­ای (خیار، گوجه­فرنگی و ...) و روش­های کنترل آن. انتشارات سنا. چاپ اول. شماره 414. 20 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ف. مشیری.، . م. نبی­غیبی. 1384. ب. حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در خاک و برخی از محصولات زراعی و باغی. انتشارات سنا. چاپ اول. شماره 407. 16 صفحه.


شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: كود-رشد-ريزمغذي-كمبود ,
:: بازدید از این مطلب : 9536
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392



سال حماسه سياسي واقتصادي مبارك




مقدمه:
دربین تمامی گیاهان زراعی ،گندم بیشترین سطح زیر کشت را در جهان دارد. تقریباً یک ششم از کل زمین های زراعی جهان، زیر کشت این محصول است.
گندم با سطح زیر کشت حدود 6میلیون هکتار در کشور و350000هکتار در استان خراسان رضوی، مهمترین محصول زراعی محسوب می شود.
یکی از عواملی که بیشترین خسارت را به محصول گندم می زند و نقش قابل توجهی در کاهش عملکرد آن دارد ، علف های هرز است.




* نحوه خسارت زائی علف های هرز
1-آب و مواد غذايي مورد نياز گياه زراعي را جذب می کنند
2- با افزایش تعداد برگ ها، فضا را برای گیاه زراعی کاهش می دهند.
3- با گسترش ريشه خود وگاه با توليد مواد سمي به محصول خسارت می زنند
4- باتوليد بذرهای فراوان، سبب نامرغوبي محصول و يا ايجاد مسموميت می شوند.
5- جایگاه زندگی برخي از آفات و بيماري ها بوده وخود ، عامل خسارت به محصول مي گردند.
شناخت دقيق علف هاي هرز وآشنايي با دوره زندگي آنها ، به كشاورزان اين امكان را مي دهدتا با مديريت علمي، موجب افزايش محصول شوند . همچنین با استفاده مژثر سموم و خودداري از مصرف بي رويه آنها، از بروز مقاومت در علف هاي هرز جلوگيري نماييد.




مهار علف هاي هرز گندم:
هدف ازمهار علف هاي هرز، ريشه كني كامل آنها نيست بلكه مهار در حد مطلوب است. براي اين منظور روش هاي مختلفي وجود دارد . استفاده از این روش ها به چند عامل بستگی دارد، از جمله:
- گونه علف هاي هرز ،
- شرايط آب وهوايي منطقه،
- نوع خاك،
- كشت هاي متداول در منطقه
- امكانات قابل دسترس
- شرايط اجتماعي واقتصادي .




روش های مهار علف های هرز:
1-پيشگيري: يكي از اصول اوليه كشاورزي صحيح، وارزان ترين راه جلوگيري از خسارت علف هاي هرز مي باشد پیشگیری شامل اقداماتي است كه از آلوده شدن و يا شدت گرفتن آلودگي يك منطقه جلوگيري مي كند.

مهمترين اقدامات:
- بوجاري وپاكسازي بذرهای مصرفي از علف هاي هرز.
- جلوگيري از چراي دام هايي كه قبلاً در مزارع آلوده به علف هاي هرز تغذيه كرده اند وخودداري از مصرف كودهاي حيواني يا خاك هاي آلوده به بذرها وباقیمانده علف هاي هرز.
- جلوگيري از به بذر نشستن علف هاي هرز حاشيه مزارع و جوی های آبیاری.
- جلوگيري از ورود بذرهای علف هاي هرز به مزارع ، با استفاده از آب  و ادوات كشاورزي.
- بازديد از مزارع واز بين بردن لكه هاي آلودگي علف هاي هرز
- ضدعفوني بذرها و مبارزه با آفات خاكزي و بذر زاد که موجب تولید گیاه زراعی قوی تر شده و رقابت آن را با علف های هرز افزایش می دهد.




2-روش هاي زراعي و مكانيكي:
*  تناوب زراعي: تناوب زراعي يعني اینکه در يك برنامه منظم ، هر سال بخشي از مزرعه را به محصول  معینی اختصاص دهیم . این کار می تواند  استقرار علف هاي هرز در مزرعه را كاهش داده و مهار آنها را آسان تر کند.

* رعايت اصول فني كاشت: كاشت بموقع، تهيه بستر مناسب، رعايت عمق كشت، تقويت وحاصلخيزي خاك و مهار آفات وبيماري ها،  مواردي است كه محصول را در رقابت با علف هاي هرز موفق مي کند.  رعايت تراكم كاشت  بوته ها، يكي از اقداماتي است كه سبب مي شود بوته هاي محصول، زودتر فضا را پر كرده و با ایجاد سایه، از رشد علف هاي هرز جلوگیری گردد.

* وجين:كندن علف هاي هرز با دست يا ابزارهاي ابتدايي كشاورزي در مزارع كوچك و يا در موردمحصولاتي كه روش هاي ديگر مهار علف هاي هرز در آنها امکان ندارد، اقدام مناسبی است.

* شخم:علاوه بر اماده سازي بستر خاك، به مهار علف هاي هرز كمك مي كند.
1- شخم سطحي در زمان آيش:در ابتداي فصل بهار، هنگامي كه علف هاي هرز در مراحل اوليه رويش هستند يك يا دو بار اقدام به استفاده از پنجه غازي يا ديسك سطحي شود.
2- شخم پس از آبياري:چنانچه پس از تهيه بستر و پيش از كاشت محصول، مزرعه آبیاری شود، علف هاي هرز، سبز می شود. سپس با يك شخم سطحي با پنجه غازي يا ديسك به زير خاك رفته و در دوره رشد رويشي گندم، از تراكم بسيار كمتري  بر خوردار خواهند شد اين روش در مهار علف هرز چاودار بسيار مژثر است.

* استفاده از رقم مناسب:چنانچه رقمي كشت شود كه با شرايط آب و هوايي و خاك سازگار نباشد، در رقابت با علف هرز كه بومي منطقه است موفق نبوده و مغلوب خواهد شد.

* دقت در زمان مصرف كودهاي شيميايي . به خصوص لازم است، كود سرك  پس از دفع علف هاي هرز داده شود




3-  مبارزه شيميايي:آخرين روش مبارزه بوده ودر صورتي موفقيت آميز مي باشد كه  با روش مبارزه تلفيقي(مجموعه ای از روش های مبارزه) به كار گرفته شود. همانگونه كه روشن است استفاده از علف كش ها، مسائل و مشكلاتي را نيز بوجود مي آورد .
-    آسيب زدن به سلامت انسان ها ،
-    آلودگي محيط زيست وآب هاي زير زميني،
-    تغيير نوع و گونه علف هاي هرز،
-     و ايجاد مقاومت در علف هاي هرز ، مسائل و مشکلاتی هستند که استفاده از علف کش ها به وجود می آمورند.
 اما به دليل افزايش جمعيت و نياز به تأمين غذا، در شرايط فعلي مصرف علف كش ها، اجتناب ناپذير است ، به نحوی که در كشور هاي پيشرفته  60تا85  درصد آفت كش هاي مصرفي را ، علف كش ها تشكيل مي دهند.




شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: علف هرز-گندم -شناخت-زمان مبارزه-انواع سموم ,
:: بازدید از این مطلب : 12298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

كيفيت گوجه فرنگي به دما بستگي دارد تا نور طبيعي
محققان به اين نتيجه رسيدند که دما، مهمترين عامل در تعيين کيفيت گوجه فرنگي است. به گزارش يانا و به نقل از سينس ديلي، محققان مي گويند تعيين کننده ترين عامل در کيفيت گوجه فرنگي، دما است. اين تحقيق که به همت بخش توليد و حفظ نباتات موسسه باسک (اسپانيا) انجام شد، امکان زيادي براي آغاز کشت گوجه فرنگي در مناطقي که شدت نور به علت شريط آب و هوايي اندک است، ايجاد کرده است. يافته هاي اين تحقيق به ويژه مطلوب مناطق جغرافيايي خاصي مانند کوه هاي کانتابريان در شمال اسپانيا است که غالباً پوشيده از ابر و داراي 140 روز باراني در سال است. همچنين پرورش گوجه فرنگي در گلخانه هايي که تابش نور خورشيد در آنها اندک است. در اين تحقيق، شاخص هاي مختلف ارزيابي حسي (طعم و بافت) و کيفيت غذايي مانند اسيديته، مواد جامد محلول، ترکيبات فنولي، PH و ميزان ويتامين C گوجه فرنگي بررسي شد. براي ين مقصود، گياهان گوجه فرنگي بين 30 تا 50 درصد کمتر از مناطق آفتابي در جنوب در معرض تابش نور خورشيد قرار گرفتند و همزمان گياهان گوجه فرنگي که در معرض تابش 100 درصدي قرار داشتند، بررسي شد. کشت گوجه فرنگي روي خاک در يک گلخانه بدون گرماي مصنوعي که قسمتي از آن سايه دار بود به نحوي انجام شد که جريان هوا بتواند درون مکان کشت يکنواخت باشد.نتيجه نشان داد کيفيت حسي و غذايي گوجه فرنگي هاي در معرض تابش زياد خورشيد و آنها که کمتر در معرض نور خورشيد بودند، خيلي مشابه يکديگر است. نتيجه ديگر اين پژوهش راهي براي کاهش هزينه گرم کردن گشوده است. چيزي که محققان ديگر کشورهاي اروپايي مانند هلند نيز با انتخاب واريته هايي که نياز به انرژي کمتري دارند، به دنبال آن هستند. در اين تحقيق معلوم شد هزينه گرم کردن را مي توان با توليد گوجه فرنگي با همان کيفيت کاهش داد، اما عملکرد در واحد سطح کاهش مي يابد. بنابرين توليدکنندگان بايد بين کيفيت محصول و ميزان عملکرد يکي را انتخاب کنند. اکنون محققان در پي تحليل اين نکته هستند که چه مقدار مي توان دما را به منظور کاهش مصرف انرژي و بدون تاثيرگذاري بر عوامل کيفي کم کرد. اين يافته ها را مي توان براي ديگر انواع ميوه مانند توت فرنگي، خيار، هندوانه و کدو به کار گرفت

http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6192&page=2
دانه‌هي گوجه‌فرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين

دانه‌هي گوجه‌فرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين تحقيقات دانشمندان نشان مي‌دهد دانه هاي گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يک عنصر طبيعي براي داشتن زندگي طولاني تر استفاده شود. ضمن اين که از آن مي‌توان به عنوان جايگزين طبيعي آسپيرين مورد استفاده واقع شود. دانشمندان در دانه‌هاي گوجه فرنگي ماده طبيعي را پيدا کردند که مي‌تواند  با پيشگيري از لخته شدن خود در بدن به چرخش طبيعي خون در بدن انسان کمک کرده و به نوعي عملکرد قرص آسپيرين را شبيه‌سازي کند. ين ماده که بدون رنگ و بدون طعم است مي‌تواند به غذاها اضافه شده و بدون تغيير مزه و رنگ غذا فوايد بسياري را بري مصرف کنندگان آن به همراه داشته باشد. مقامات سلامت اتحاديه اروپا نيز خواص اين ماده جديد کشف شده توسط دانشمندان انگليسي را تائيد کرده اند. تحقيقات نشان مي‌دهد اين ماده طبيعي مي‌تواند مانند آسپيرين به جلوگيري از لخته شدن خود در بدن کمک کند. هم اکنون ميليون‌ها سالمند در سراسر جهان روزانه مقادير کمي از آسپيرين را مصرف مي‌کنند تا از لخته شدن خون در بدن خود کمک کنند، اين در حالي است که مصرف ين دارو مي‌تواند عوارض زيادي مانند خونريزي معده و مانند آن را به همراه داشته باشد. پروفسور آسيم دوتاروي زماني که سرگرم بررسي فوايد غذاهي مديترانه ا‌ي بود ين ماده را کشف کرد و معتقد است مي‌توان از آن به عنوان جايگزيني براي آسپيرين استفاده کرد. اين ماده هم ‌اکنون با نام Fruitflow توسط اين دانشمند به ثبت رسيده است و آزمايشات نشان مي‌دهد 3 ساعت بعد از مصرف آن گردش خون بدن به حالت يکنواخت در مي ايد و اثرات آن تا 18 ساعت در بدن باقي مي‌ماند.

http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6005&page=4

 



 
 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: گوجه- آسپرين-دانه-نورطبيعي ,
:: بازدید از این مطلب : 4930
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

سال  حماسه سياسي اقتصادي مبارك

از مزایای کشاورزی حفاظتی موارد ذیل را میتوان نام برد :

 

 

                                        1 -     کاهش تبخیر       

                                        2-  کاهش تجمع املاح و شوری در سطح خاک

                                         3- کاهش هزینه های تولید 

                                         4- اسیدی شدن خاک در اثر پوسیدن مواد آلی

 

 برای دریافت اطلاعات بیشتر به  مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ميامي و یا مراکز

جهاد کشاورزی تابعه در سطح بخشها  مراجعه فرمائید .

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: خاكورزي-حفاظتي-اسيدي شدن-تبخير-موادآلي ,
:: بازدید از این مطلب : 13486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

اسفند 1390 ساعت 23:05

کشاورزان عزیز با سلام و عرض خسته نباشید

علف های هرز از جمله عوامل مهم خسارت زا است که نقش قابل توجهی در کاهش عملکرد محصولات مختلف و از آن جمله گندم دارد.

نحوه خسارت زائی علف های هرز:

-          آب و مواد غذایی مورد نیاز گیاه زراعی را به خود اختصاص می دهند.

-          با رشد سریع و افزایش تعداد برگ ،فضا را برای گیاه زراعی کاهش می دهند.

-          با گسترش ریشه و گاه تولید مواد سمی به محصول خسارت می زنند.

-          با تولید بذرهای فراوان ،سبب کاهش کیفیت محصول و یا ایجاد مسمومیت غذایی می شوند

-          جایگاه زندگی برخی از آفات و بیماری ها هستند

شناخت انواع علف های هرز و آشنایی با دوره زندگی آنها به شما کشاورزان عزیز این امکان را می دهد تا با مدیریت به موقع  و علمی موجب کاهش خسارت آن و در نتیجه افزایش محصول خود شوید.

نکته مهم:

علف های هرز کشیده برگ در مرحله 4-2 برگی نسبت به سموم بسیار حساس هستند بنابراین تشخیص این علف های هرز و مبارزه شیمیایی در این مرحله در کنترل آن ها بسیار موثر خواهد بود.

علاوه برآن از استفاده بی رویه از سموم و هزینه های ناشی از تکرار سمپاشی خواهد کاست.

توجه:     

مبارزه شیمیایی آخرین روش مبارزه بوده و در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که با روش مبارزه تلفیقی (مجموعه ای از روش های مبارزه)به کار گرفته شود.

دقت کنید در صورت فراهم بودن شرایط جوی و شرایط مناسب رشدی (قبل از ساقه رفتن گیاه زراعی و مرحله4-2 برگی علف های هرز کشیده برگ)  در اولین فرصت ممکن و با مشورت کارشناسان شبکه مراقبت دولتی و خصوصی اقدام به مبارزه شیمیایی نمائید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به کارشناسان   مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز تابعه  مراجعه نمایید.

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: زمان مناسب-علف هرز-مبارزه ,
:: بازدید از این مطلب : 1396
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392
توصيه هاي کاربردي در زراعت چغندرقند
 

زراعت چغندرقند به روش سنتي و نيمه مکانيزه پرهزينه است از اين رو بايد کميت و کيفيت توليد بالا برود تا زراعت اين محصول توجيه اقتصادي داشته باشد.در زير به موارد مهم و موثر در افزايش کميت و کيفيت توليد در زراعت چغندرقند اشاره مي شود.

 

انتخاب زمين

خاک هايي با بافت متوسط و به نسبت عميق براي زراعت چغندرقند مناسب است.همچنين در خاک هايي با شوري کم و به اصطلاح لب شور هم مي توان اين محصول را کاشت ولي با بالا رفتن شوري، محصول کاهش مي يابد و خاک هاي خيلي سبک و خيلي سنگين هم مناسب رشد اين گياه نيست.

 

تناوب زراعي

چغندرقند گياهي وجيني است که ضمن کاهش تراکم علف هاي هرز حاصلخيزي خاک را بهبود مي بخشد بنابراين براي کاهش علف هرز، آفات و بيماري ها بايد چغندرقند در تناوب زراعي مناسب قرار گيرد.در يک قطعه زمين حداکثر 3 سال يک بار چغندر کشت شود و اگر کشت در يک قطعه هر ۵سال يک بار صورت گيرد مناسب تر خواهد بود.

 

تغذيه

براي تعيين نياز کودي چغندرقند در هر قطعه بايد نمونه خاک تهيه و با توجه به تجزيه آن مقادير کودهاي پرمصرف شامل فسفر، پتاس، ازت و کودهاي کم مصرف مشخص و در اختيار گياه قرار داده شود.

 

عمليات تهيه زمين براي زراعت

زيرشکني: چغندر قند نياز به خاک زراعي به نسبت عميق دارد و لايه هاي فشرده طبيعي يا مصنوعي در اثر تردد ماشين آلات از مقدار محصول مي کاهد. هر ۳ يا ۴ سال يک بار بايد لايه هاي فشرده شده خاک با استفاده از زيرشکني شکسته شود و زمان مناسب عمليات زيرشکني در تابستان و بعد از برداشت محصول غلات و در رطوبت پايين خاک است.

 

شخم

براي برگرداندن بقاياي محصول قبلي و آماده سازي بستر مناسب براي رشد چغندرقند شخم ضروري است و شخم در رطوبت خيلي کم و خيلي زياد باعث خرابي ساختمان خاک از نظر دانه بندي مي شود.مناسب ترين زمان براي شخم در زراعت چغندرقند پاييز سال قبل و زماني که رطوبت خاک در حد گاورو است.

 

عمليات خاک ورزي در بهار

چنان چه عمليات شخم، ديسک ولوو لودر پاييزي سال قبل انجام شده باشد در بهار مي توان با ديسک بسيار سبک 8 تا 10 سانتي متر و پا پنجه غازي ضمن مخلوط کردن علف کش با خاک و مسطح کردن خطوط شخم، بستر را براي کاشت آماده کرد.همچنين بايد هر سال براي عمليات شخم عوض و عمق شخم سالانه يک تا ۲سانتي متر بيشتر شود تا رفته رفته به ضخامت خاک زراعي افزوده شود.

 

کاشت:

مناسب ترين تراکم چغندرقند ۱۰۰ تا 120 هزار بوته در هکتار است و فاصله رديف ها حداکثر بايد 50 سانتي متر باشد.مناسب ترين عمق کاشت در بيشتر خاک ها دو تا 3 سانتي متر است.

 

مبارزه با علف هاي هرز

چنان چه با علف هرز مبارزه نشود ممکن است بيش از 75 درصد محصول از بين برود و راه مناسب مبارزه با علف هاي هرز چغندر قند استفاده از تناوب زراعي صحيح، وجين دستي و ماشيني، مبارزه شيميايي و تلفيقي است.

 

آبياري

در بيشتر خاک ها بايد از روش آبياري نشتي يک درميان استفاده کرد و تحقيقات نشان داده است در اين روش علاوه بر 20 تا 30 درصد صرفه جويي در مصرف آب، کيفيت محصول هم بالا مي رود. استفاده از سيفون در آبياري نشتي لازم و ضروري است.

 

مبارزه با آفات

از آفات مهم چغندرقند کک، کارادرينا، اکروتيس، سرخرطومي دم برگ و ريشه، ليتا و مگس چغندر را مي توان نام برد و براي مبارزه با آفات، تعيين زمان مبارزه از اهميت زيادي برخوردار است.

 

مبارزه با بيماري ها

از بيماري هاي مهم چغندرقند رايزوماينا، لکه برگي، کرلي تاپ، سفيدک و پوسيدگي ريشه را مي توان نام برد و يکي از راه هاي مبارزه با بيماري اجراي تناوب زراعي است.

 

برداشت

در زراعت بهاره چنان چه کشت به موقع انجام شود چغندرقند در اوايل پاييز قابل برداشت است. آبياري بسته به نوع خاک 15 تا 25 روز قبل از برداشت بايد قطع شود و رطوبت مناسب خاک در زمان برداشت مهم است.

سبزگستر رضوان

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: چغندرقند-ارقام اهميت غذايي-مبارزه با آفات ,
:: بازدید از این مطلب : 3795
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

  دانلود کتاب راهنمای کشاورزی با موضوعات سموم مجاز نباتی - توصیه های باغبانی ،توصیهای زراعی ، توصیه های علوم دامی ،توصیه های گیاهپزشکی (2 مگابایت)

سبز گستر رضوان

نرم افزار گیاهپزشکی
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کتاب راهنمای کشاورز ,
:: بازدید از این مطلب : 3253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1386

 نرم افزارهای گیاهپزشکی

 
سال نو مبارك

1. نرم افزارهای موبایل برای گوشی های معمولیشامل:

نرم افزار گیاهپزشکی
 
 
 
دشت شقايق كالپوش بسيار ديدني است .ارديبهشت ماه منتظر قدم شما عزيزان هستيم
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: برچسب‌ها: نرم افزار -گياهپزشكي-سموم ,
:: بازدید از این مطلب : 7785
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
جمعه 25 بهمن 1398

 

 

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: صلوات , مهدی , امام خمینی , کارت پستال , جماران سيد حسن خميني ,
:: بازدید از این مطلب : 6302
|
امتیاز مطلب : 54
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 23 اسفند 1391

 

 


 

برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.

 

شركت سبزگستر رضوان كالپوش
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: زراعت -گوجه فرنگي -ارقام -كاشت ,
:: بازدید از این مطلب : 4840
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
سه شنبه 22 اسفند 1391

خواص بذر مال روي :

*مكمل ذخيره غذايي داخل بذر 

*منبع غذايي گياه در مراحل حساس رشد اوليه 

*افزايش مقاومت گياه در برابر بيماريها 

*مقاومت به تنشهاي دوره كم آبي 

*نحوه مصرف آسان ويكنواخت 

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: كود -بذر مال -روي ,
:: بازدید از این مطلب : 6482
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
سه شنبه 22 اسفند 1391

 

* مديريت آفات وتغذيه گياه در كشاورزي ارگانيك:

در كشاورزي ارگانيك مصرف سموم شيميايي مصنوعي به استثناء برخي تركيبات  شيميايي معدني

ساده ، جهت كنترل عوامل  خسارت زاي زنده محصولات كشاورزي مجاز نيست . در اين سيستم ،

كنترل آفات وبيماريهاي  گياهي و علفهاي هرز با اجراي كامل وجدي اصول مديريت تلفيقي آفات

انجام مي گيرد . مواد آلي ،به موادي گفته مي شود كه منشاء گياهي وجانوري داشته باشند و علاوه بر

تﺄمين مواد غذايي لازم براي رشد گياهان ،اثرات مثبتي بر خاك و حاصلخيزي آن از جمله افزايش  ظرفيت

نگهداري آب وعناصر غذايي وكاهش ميزان شستشوي اين عناصر ،سبك شدن خاك وكاهش وزن مخصوص ظاهري

آن ،افزايش نفوذ پذيري ،بهبود شرايط خاك براي فعاليت ميكروارگانيزمها وساير موجودات مفيد خاك ،بهبود تهويه خاك ،تسسهيل در امكان نفوذ و حركت ريشه در خاك دارند.

گياهان توليد شده به روش ارگانيك داراي طعم بهتر بوده و غذاهاي طبخ شده با آن خوشمزه تر است .

كشاورزي ارگانيك با حذف كاربرد سموم و كودهاي شيميايي كه اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند و تلاش جهت

كاهش اين مواد در منابع آب ،زمين وهوا ، خطر ابتلا به بيماريها را كاهش مي دهد .

كشاورزي ارگانيك نوعي الگو برداري از طبيعت است و براي اكوسيستم متعادل ارزش قايل است .

 

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: سم -كود -اكو سيستم -ارگانيك ,
:: بازدید از این مطلب : 2270
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
سه شنبه 22 اسفند 1391

 زنبور عسل وشگفتي واعجاز آن در قران :

عظمت زنبور عسل به آن است كه خداي  تعالي در قرآن كريم سوره اي را به نام نحل

(زنبور عسل )نامگذاري كرده وآيات 68و69 اين سوره بدان اختصاص دارد كه مي فرمايد: 

 پروردگار تو به زنبور عسل وحي نموده كه در دل كوه ها و درميان درختان ودر بناهايي

كه مي سازند لانه گزين -آنگاه از شهدشكو فه ها بخور و راههاي پروردگارت را مطيع وآرام 

طي كن . از شكم آنها عسل بسيارشيرين به رنگهاي گوناگون بيرون مي آيد كه شفا بخش

 آلام انسانهاست  ودر آن نشانه هايي است براي انسان هايي كه مي انديشند .

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: قران-زنبور شهد -شفابخش ,
:: بازدید از این مطلب : 2172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
دو شنبه 21 اسفند 1391
 

 

نرم افزار HydroCalc (NETAFIM) VER 1.24 برای محاسبه مشخصات سیستمهای آبیاری تحت فشار طراحی شده است.مجموعه این نرم افزار شامل یک صفحه اصلی،۵ برنامه محاسباتی ، یک پنجره تنظیمات و یک پایگاه داده می باشد.

 


dl دانلود با لینک مستقیم
password رمز فایل :www.iran30t.com
source منبع : بانک نرم افزار ایران سیتی

 

 

 

شركت سبز گستر رضوان كالپوش

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: برچسب‌ها: اموزش نرم افزارهای مهندسی کشاورزی HydroCalc , دانلود HydroCalc (NETAFIM) VER 1 , 24 , دانلود رایگان نرم افزار HydroCalc , دانلود رنم افزارهای مهندسی کشاورزی , دانلود رنم فازار HydroCalc (NETAFIM) VER 1 , 24 , دانلود نرم افزار , دانلود نرم افزار سیستم های آبیاری تحت فشار , دانلود نرم افزارهای سیستمهای آبیاری , دانلود نرم افزارهای مهندسی آب , سیستمهای آبیاری ,
:: بازدید از این مطلب : 5959
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
پنج شنبه 17 اسفند 1391

 

فواید آلوئه ورا برای پوست

فواید آلوئه ورا برای پوست
از آلوئه ورا در كرمهای مرطوب كنننده پوست و كرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از كرمهای موضعی استفاده می‌شود.
 
از آلوئه ورا در كرمهای مرطوب كنننده پوست و كرمهای التیام دهنده پوستی و بسیاری از كرمهای موضعی استفاده می‌شود. 
 آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میكروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها- اگزما – تاول– گزیدگی زنبور و نیش حشرات- بریدگی – كوفتگی – آفتاب سوختگی و آكنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در كرمهای موضعی بلكه در كنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند می‌باشد.

 مزایایی كه سبب می‌شود آلوئه ورا برای مصارف پوستی استفاده گردد عبارتند از:

1- در درمان تركهای پوستی و خشكی پوست موثر می‌باشد ، بخصوص اگزمای دور چشم یا پوستهای بسیار حساس.

2- روغن یا كرم آلوئه ورا برای پوستهای خشك مناسب بوده و سبب نرم شدن و براق شدن پوست می‌گردد.

3- با رساندن اكسیژن  بیشتر به سلولهای پوست، سبب ترمیم بافت پوست می‌گردد.

4- پوستهایی كه در اثر آفتاب ، سوختگی  پیدا كردند را نرم می‌كند.

5- سلولهای پوستی مرده را  از بین می‌برد و سلولهای جوان جایگزین شده بنابراین پوست را تازه و درخشان می‌سازد.

6- مانع از پیری پوست و چروك آن می‌گردد.

7- شدت رنگدانه های پوستی راكاهش داده بنابراین سبب كم رنگ شدن لكه های پوستی می‌شود و می‌تواند لكه‌های سر سیاه را نیز از بین ببرد.

8- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست گردیده و پوست را انعطاف پذیر ساخته بنابراین بهترین مرطوب كننده  برای پوست می‌باشد.

9- در پیشگیری از بیماریهای پوستی موثر می‌باشد.

10- بعلت داشتن كلاژن و  ویتامین  Eالاستیسیته و نرمی‌پوست را افزایش داده و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می‌گردد.

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: گياه آلوئه ورا ,
:: بازدید از این مطلب : 1267
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
پنج شنبه 17 اسفند 1391

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: ماهنامه مروج ,
:: بازدید از این مطلب : 4435
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 12 اسفند 1391

 مهرباني را از درخت آموز...

تاريخ : جمعه چهارم اسفند 1391 | |

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , اجتماعي , عكس , ,
:: بازدید از این مطلب : 3519
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
شنبه 12 اسفند 1391

 باقیمانده سموم کشاورزی؛ قاتلانی خوشمزه

 وجود بیش از اندازه باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی موجب شده تا میوه‌های خوشمزه به قاتلانی خطرناک برای انسان‌ها تبدیل شوند.

باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی گاهی به حدی زیاد است که حتی بر طعم محصولات نیز تأثیر می‌گذارد، پس از مصرف این محصولات توسط فرد بیماری‌ها و عوارض غیر قابل جبرانی از جمله انواع سرطان‌ها ایجاد می‌شود و کارشناسان امر وجود محصولات ناسالم را یکی از مهم‌ترین علت‌های شیوع سرطان در کشور می‌دانند.

در کشورهای توسعه یافته دنیا سال‌ها است که مصرف سم و کود شیمیایی به صورت قابل توجهی کاهش یافته است، اما روند رو به رشد استفاده از این سموم هنوز در ایران ادامه دارد و البته قاچاق سموم و کودهای شیمیایی نیز به این امر دامن می‌زند.

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: عوارض سموم-بقاياي سم -مقصراصلي بقاياي سموم ,
:: بازدید از این مطلب : 4335
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
جمعه 11 اسفند 1391

 واقعيت اين است كه كود هاي شيميايي از يك طرف موجب افزايش عملكرد وبازار پسندي محصولات كشاورزي با هزينه كم  شده واز سويي سبب آلودگي هاي زيست محيطي وبه خطر انداختن سلامت جامعه شده است .

جايگزيني ومصرف كود هاي آلي وحاصلخيز كننده طبيعي -مشكلات زيست محيطي بهمراه نداشته وسلامت جامعه را به خطر نمي اندازد .

از مزاياي مصرف كود هاي آلي ميتوان به موارد زير اشاره نمود :

1- افزايش ظرفيت نگهداري آب ومواد غذايي 

2-بهبود ساختمان خاك 

3-كاهش بيماري هاي خاك زي 

4-كاهش آبشويي عناصر غذايي 

5-افزايش تنوع وفعاليت ميكروارگانيزم هاي مفيد خاك 

6-افزايش تثبيت- حلاليت وجذب عناصر 

كود هاي آلي عبارتند از:

*كود هاي حيواني :باقي مانده فضولات حيوانات بهمراه بستر زير پا والباقي غذاي دام

*كود سبز: گياهاني كه در مزرعه كشت شده وپس از رسيدن به مرحله معيني از رشد با شخم به زمين بر گرداننده مي شوند .

*كمپوست :عبارتست از بقاياي تخمير شده گياهي وجانوري -پس ماندهاي شهري وصنايع غذايي.

*ورمي كمپوست :مواد آلي حاصل از به كار گيري كرمهاي خاكي .

*كود هاي بيو لوژيك :كود هاي كه حاوي ميكروارگانيزمهاي زنده وعناصر غذايي است كه در اثر فعاليت اين موجودات زنده قادر به توليد -تثبيت وآزاد كردن عناصر ميباشند .

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: كود هاي آلي -كود سبز-ورمي كمپوست -كود هاي حيواني ,
:: بازدید از این مطلب : 8975
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

  میوه کاری در مناطق معتدله


 شاخه: مهندسی کشاورزی    تعداد بازدید: 8178

 زبان: فارسی  نویسنده: دکتر ارشادی
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 63  ناشر: ali3dw@gmail.com
 حجم کتاب: 677 کیلوبایت

               
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: میوه کاری در مناطق معتدله ,
:: بازدید از این مطلب : 3793
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

 

 آموزش کامل کشت گوجه فرنگی در گلخانه


 شاخه: مهندسی کشاورزی    تعداد بازدید: 12752

 زبان: فارسی  نویسنده: نا مشخص
 نوع فایل: PDF
 تعداد صفحات: 30  ناشر: آی آر پی دی اف
 حجم کتاب: 473 کیلوبایت

               
 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: آموزش كاشت -گوجه فرنگي در گلخانه ,
:: بازدید از این مطلب : 6809
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391



آب و هوای مناسب زعفران:


زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک باشد بخوبی می روید

  مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است و لیکن چون دوران رشد آن مصادف با پائیز و زمستان و اوایل بهار است طبعا در این ایم به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار آن در مناطق گیلان و مازندران و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمنا در معرض بادهای سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است. با این وجود در برخی از روستاهای بیرجند و قاین در زیر سایه بوته های زرشک و درختان بادام که در تابستان کمتر آبیاری می شوند کاشته می شود.

حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتی گراد و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی را نشان داده است.

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتی گراد و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی را نشان داده است , خاک مناسب پرورش زعفران: از آنجاییکه پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (7 - 5 سال) در زمین می ماند , خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی , در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید , بنابراین جهت رشد و نمو مناسب گیاه و تولید محصول مرغوب و مطلوب زمین های حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت با خاک(لومی , لیمونی , رسی و شنی) و آهک دار که PH آن بین 7-8 باشد بر زمین های شور , فقیر و مرطوب , اسیدی ترجیح داد , زعفران در زمین هائیکه دارای قلوه سنگ یا علف های هرز یا مواد آلی پوسیده نشده باشد محصول خوبی نمی دهد , تهیه زمین: در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می زنند درصورتیکه شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد , در تهیه زمین بطریق سنتی در اوایل بهار پس از قطع بارانهای بهاره زمین را با گاوآهن ایرانی شخم می زنند بعد از 15 - 10 روز مجددا به شخم زمین اقدام می کنند و اگر زمین دارای کلوخ باشد گاوآهن را باز کرده و کلوخ ها را با استفاده از ماله خرد می کنند بعد از دو یا سه هفته مجددا زمین را دوبار در جهات عمود بر هم شخم می زنند قبل از شخم سوم برای هر 100 متر مربع زمین 10 - 5 بار الاغ کود حیوانی پوسیده پخش می نمایند کشاورزان بخوبی دریافتند که شخم های مکرر صرفنظر از تهیه بستر مناسب کشت زمین را تا حدودی از وجود علف های هرز پاک می سازند , در این طریق زمین کرت بندی شده و طول و عرض کرتها را نسبت به شیب زمین و قدرت آب تعیین می کنند , معمولا عرض و طول کرتها در حد بین 4*10 تا 100*10 متر می باشد در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاوآهن شخم عمیق می زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 40 -80 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را بصورت فارو در میاورند و برای کشت آماده می کنند , (البته متخصصین تغذیه ای توصیه می کنند که حدود 250 کیلوگرم سولفات پتاسیم نیز در این مرحله با خاک مخلوط گردد) انتخاب پیاز و زمان کشت زعفران: احداث مزارع جدید زعفران فقط بوسیله پیاز آن مقدور و معمول است , بنابراین تهیه و انتخاب پیاز مرغوب جهت کاشت در ایجاد و گسترش کشت حائز اهمیت است , پیاز زعفران را می توان از خاک درآورد به انبار یا مزرعه دیگری منتقل نمود , با توجه به دوده خواب یا استراحت پیاز که از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر مرداد ادامه دارد می توان در این فاصله نسبت به بیرون آوردن پیاز اقدام کرد , بهتر است پیازها پس از بیرون آوردن از زمین کاشته شوند تا پیازها ضمن ادامه استراحت در زمین جدید مستقر شوند , از بیرون آوردن پیازها در اواخر مرداد به بعد باید خودداری کرد چون در این موقع بعضی از پیازها ممکن است برای ریشه دادن و جوانه زدن آماده باشند هر قدر فاصله بیرون آوردن پیازها تا کاشت کمتر باشد بهتر است با وجود این پیاز زعفران را برای مدت چندماه در محل سرد و خشک با ارتفاع 30 - 20 سانتی متر می توان بصورت پخش شده نگهداری نمود ولی این امر باعث عدم توسعه فیزیولوژیکی گلها شده و باردهی سال اول کشت را شدیدا کاهش می دهد , پیاز زعفران را از موقع خزان بوته (اوایل خرداد تا اواسط مهرماه می توان کشت نمود ولی بهتر است از کاشت پیاز در اواخر تیر و اوایل مرداد خودداری شود زیرا در این موقع هوا و زمین بسیار گرم است و بیم آن می رود که رطوبت پیاز موقع جابجای از بین رفته و به آن صدمه وارد شود , بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مرکز پژوهشهای صنعتی خراسان بهترین زمان کشت خرداد ماه می باشد , نوع و مقدار کشت پیاز زعفران: بطوریکه گفته شد زعفران بوسیله غده ساقه که عبارت از پیازهای تو پر (بنه) می باشد ازدیاد می شود و اندازه آن از یک فندق تا یک گردو متفاوت است , پیازهای انتخابی باید درشت تر , سالم تر و بدون زخم و خراشیدگی و عاری از هر نوع بیماری باشد , پیازها بهتر است قبل از کاشت با سموم قارچ کش از قبیل سرزان , سری تیزان و گرامنیون و غیره به نسبت 500 - 300 گرم سم برای یکصد کیلو پیاز بر علیه بیماریهای قارچی ضد عفونی شوند , در موقع کاشت بهتر است پولک یا لایه خشک کف پیاز به همراه مقداری از پوسته آزاد روی پیاز جدا شوند تا جذب آب بوسیله پیاز آسانتر و جوانه زدن آن سریعتر انجام شود , مقدار کاشت پیاز بسته به ریزی و درشتی از 10 - 3 تن در هکتار فرق می کند , فواصل کاشت معمولا 30 - 25 سانتی متر از هر طرف می باشد , تعداد پیاز انتخابی جهت کاشت در هر چاله 3 پیاز است با وزن متوسط 6 گرم برای هر پیاز می باشد در صورتیکه پیازها ردیفی در فارو کاشته شوند بصورت منفرد و با فاصله 8 - 6 سانتی متر از یکدیگر به مقدار 3 تن و در صورتیکه بصورت سنتی و در هر چاله 5 عدد مصرف کنند میزان کاشت پیاز به 5 تن بالغ خواهد شد , گفتنی است که در تحقیقات انجام شده بهترین پیازها , پیازهایی با اندازه بیشتر از 8 گرم بود , عملیات کاشت پیاز زعفران: برای کاشتن پیاز زعفران ابتدا چاله های یک ردیف را با بیل در می آورند و در داخل هر چاله بطوریکه گفته شد از 3 - 15 پیاز قرار می دهند , عمق کاشت پیاز 20 - 15 سانتی متر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد , پیازها در عمق 20 سانتی متری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنش های محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می مانند , برای کاشت زعفران 5 - 4 نفر شرکت می کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله ها را در می آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را بصورت دسته های 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب می کنند و نفر چهارم پیازها را در داخل چاله ها قرار می دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می دهند تا تمام زمین کاشته شود , سرانجام سطح مزرعه را که نا مسطح شده با بیل یا ماله ایکه صاف و فشرده می سازند تا پیازها به خاک بچسبد , زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می شود قبل از آبیاری در حدود 20 - 10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل یا چهر شاخ در سطح زمین پخش می نمایند , در اسانیا کاشت زعفران به صورت دیم صورت می گیرد پیازهای زعفران بجای کپه کاری در داخل ردیف 4 بفاصله 5 تا 8 سانتی متر از همدیگر کاشته می شود , و ردیف های کاشت از یکدیگر 35 - 30 سانتی متر فاصله دارد , پس از انجام عمل کاشت روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی بنظر می رسد , آبیاری: پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریورماه طول می کشد حدود 15 تا 10 روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می نمایند , در نقاط مختلف خراسان بسته به وضعیت آب و هوایی منطقه از اواسط مهر ماه تا دهه اول آبان آبیاری زعفران شروع می شود , با توجه که گل کردن زعفران تا حدودی تابع آب اولیه می باشد لذا برای اینکه برداشت زعفران با مشکل مواجه نشود آب اول را در بین قطعات با فاصله چند روز تقسیم می کنند تا بدین وسیله دوران اوج گلدهی قطعات با یکدیگر همزمان نباشد , آب اول زعفران خیلی مهم است و تمام نقاط زمین باید بطور کافی و یکنواخت آب بخورد تا گلهای یک قطعه با هم و هم زمان بیرون آیند بعد از گاورو شدن مزرعه برای سله شکنی از کج بیل و چهار شاخ فلزی یا گاو آهن ایرانی با عمق کم استفاده می شود متعاقب آن زمین را ماله می کشند , سله شکستن زمین باعث می شود که جوانه های گل با سهولت بیشتری از خاک بیرون آمده و رشد قوی و مطلوبی داشته باشند , پس از آبیاری اول بفاصله 15 - 20 روز بعد از آن اولین گلهای زعفران ظاهر می شوند بدیهی است که مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نمی دهد , از اوایل فروردین تا زمانیکه رنگ برگها به زردی مایل شود هر 12 - 6 روز یکبار آبیاری انجام می شود , باید توجه داشت که بعد از وجین یک نوبت آبیاری به تاخیر بیفتد تا علف های هرز از بین رفته و مجددا سبز نشوند , آب آخر در درشت شدن پیاز موثر است , سله شکنی: همان طور که اشاره شد بعد از آبیاری اول به محض گاورو شدن زمین سطح مزرعه باید سله شکنی شود بنحوی که پیازها صدمه نبینند بهترین وسیله سله شکنی کج بیل و بیل شیار دار و گاوآهن ایرانی و کولتیواتر است , سله شکنی باعث می شود که گلها بآسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد , در مواقعی که زارع نتوانسته باشد بزمین خود کود دهد قبل از اجام آبیاری می توان کود لازم را در سطح خاک پخش نموده و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود و بعد از این عمل که در واقع حکم سله شکنی را دارد جهت هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازها زمین را ماله می کشند , وجین علف های هرز: علف های هرز از طریق رقابت با گیاه زعفران از نظر آب و مواد غذایی و نور خورشید سبب کاهش محصول می شود علاوه بر این ممکن است در مراحل کاشت و برداشت زعفران مزاحمت های ایجاد و میزبان تعدادی از بیماریها و حشرات و بخصوص نماتد باشد , وجین مزرعه در هر موقع که علف های هرز رشد کردند ضروری است در مزارع زعفران اولین وجین بعد از آبیاری دوم انجام و این وجین باعث از بین رفتن علف های هرز مزرعه زعفران می گردد , بطور معمول اولین وجین زعفران بعد از برداشت گلها و دومین آن در صورت لزوم به فاصله در حدود یک ماه قبل از آب سوم انجام می شود , در مورد مبارزه شیمیایی با علف های مزرعه باید توجه کرد که چون اثر این علف کش ها بر روی گیاه آزمایش نشده لذا باید حتی الامکان به هنگام رشد بوته های زعغران از مصرف علف کش های شیمیایی خودداری شود , عملیات به زراعی زعفران: با توجه به اینکه اصلاح نبات زعفران از طریق به نژادی امکان پذیر نیست لذا برای بازدهی بیشتر محصول و ارتقاء کمی و کیفی آن باید به عوامل زیر متوصل شد: 1 - زمین اتخاب شده برای کاشت زعفران باید حاصلخیز بوده و غنی از مواد غذایی و آلی باشد , 2 - پیازهای درشت و سالم عاری از هر گونه بیماری و آلودگی برای کشت مزرعه انتخاب شود , 3 - ردیف کاری به جای کپه کاری نتیجه بهتری می دهد و عملیات ماشینی را در داخل مزرعه سهل و آسان می کند , 4 - از پیازهای خشکه کن و محافظت شده در شرایط خشک و خنک و تهویه شده استفاده شود , 5 - در هنگام استراحت تابستانی گیاه زعفران از آبیاری آن خودداری شود , 6 - در عمق کاشت پیازها دقت شود که در مناطق سردسیر 20 - 15 سانتیمتر و در مناطق معتدل 15 - 10 سانتیمتر کمتر نباشد , 7 - حتی الامکان در موقع خواب تابستانه با علف های هرز مبارزه شود , 8 - چون هرساله پیازها به سطح خاک نزدیک می شوند افزودن لایه ای معادل 2 - 3 سانت متر از کود و خاک و خاکستر سبب حفاظت بیشتر پیازها از تنش های محیطی شده و در عین حال مواد مغذی بیشتری به گیاه می رسد , 9 - بهنگام تهیه زمین از اضافه کردن کودهای حیوانی بهمراه کودهای شیمیایی لازم که قبلا به مقدار و زمان مصرف آن اشاره شده مایقه ای نشود , 10 - پس از آبیاری سله شکنی زمین ضرورت کامل دارد تا گلها بآسانی بتوانند از خاک بیرون آیند منتهی باید دقت کرد که عمق سله شکنی طوری نباشد که به پیازهای زعفران آسیب برسد , 11 - مبارزه با جوندگان بخصوص انواع موش از اهمیت زیادی برخوردار است هرگونه سهل انگاری در این خصوص باعث از بین رفتن محصول و استقرار موشها در زمین می گردد , 12 - برداشت گل در ساعات اول روز (4 - 9 صبح) موقعی که گلها بصورت غنچه باشند باید انجام شود , 13 - در خشک کردن گلها باید دقت شود تا رنگ و عطر دلپذیر زعفران محفوظ بماند , 14 - بهترین روش خشک کردن زعفران روش توسینگ یا خشک کردن اسپانیایی است که بوسیله هیتر و الک نسوز انجام می شود , 15 - بالاخره زعفران باید در ظروف در بسته فلزی , چوبی قلع دار یا شیشه ای در دار دور از نور و رطوبت و حرارت نگهداری شود , کلمات کليدي : کشت-زعفران کاشت کشاورزی زعفران آب-و-هوا خاک-مناسب زمان-کشت-زعفران آبیاری پیاز-زعفران © کپی رایت توسط : پايگاه دانلود رایگان کتاب (کلیه حقوق مادی و معنوی مربوط و متعلق به این سایت است , ) برداشت مطالب فقط با اجازه کتبی و ذکر منبع امکان پذیر است , نوشته شده در تاریخ : 6 بهمن ماه , 1390 (1161 مشاهده) حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتی گراد و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی را نشان داده است , خاک مناسب پرورش زعفران: از آنجاییکه پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (7 - 5 سال) در زمین می ماند , خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی , در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید , بنابراین جهت رشد و نمو مناسب گیاه و تولید محصول مرغوب و مطلوب زمین های حاصلخیز و زهکشی شده بدون درخت با خاک(لومی , لیمونی , رسی و شنی) و آهک دار که PH آن بین 7-8 باشد بر زمین های شور , فقیر و مرطوب , اسیدی ترجیح داد , زعفران در زمین هائیکه دارای قلوه سنگ یا علف های هرز یا مواد آلی پوسیده نشده باشد محصول خوبی نمی دهد , تهیه زمین: در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می زنند درصورتیکه شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد , در تهیه زمین بطریق سنتی در اوایل بهار پس از قطع بارانهای بهاره زمین را با گاوآهن ایرانی شخم می زنند بعد از 15 - 10 روز مجددا به شخم زمین اقدام می کنند و اگر زمین دارای کلوخ باشد گاوآهن را باز کرده و کلوخ ها را با استفاده از ماله خرد می کنند بعد از دو یا سه هفته مجددا زمین را دوبار در جهات عمود بر هم شخم می زنند قبل از شخم سوم برای هر 100 متر مربع زمین 10 - 5 بار الاغ کود حیوانی پوسیده پخش می نمایند کشاورزان بخوبی دریافتند که شخم های مکرر صرفنظر از تهیه بستر مناسب کشت زمین را تا حدودی از وجود علف های هرز پاک می سازند , در این طریق زمین کرت بندی شده و طول و عرض کرتها را نسبت به شیب زمین و قدرت آب تعیین می کنند , معمولا عرض و طول کرتها در حد بین 4*10 تا 100*10 متر می باشد در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاوآهن شخم عمیق می زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 40 -80 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را بصورت فارو در میاورند و برای کشت آماده می کنند , (البته متخصصین تغذیه ای توصیه می کنند که حدود 250 کیلوگرم سولفات پتاسیم نیز در این مرحله با خاک مخلوط گردد) انتخاب پیاز و زمان کشت زعفران: احداث مزارع جدید زعفران فقط بوسیله پیاز آن مقدور و معمول است , بنابراین تهیه و انتخاب پیاز مرغوب جهت کاشت در ایجاد و گسترش کشت حائز اهمیت است , پیاز زعفران را می توان از خاک درآورد به انبار یا مزرعه دیگری منتقل نمود , با توجه به دوده خواب یا استراحت پیاز که از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر مرداد ادامه دارد می توان در این فاصله نسبت به بیرون آوردن پیاز اقدام کرد , بهتر است پیازها پس از بیرون آوردن از زمین کاشته شوند تا پیازها ضمن ادامه استراحت در زمین جدید مستقر شوند , از بیرون آوردن پیازها در اواخر مرداد به بعد باید خودداری کرد چون در این موقع بعضی از پیازها ممکن است برای ریشه دادن و جوانه زدن آماده باشند هر قدر فاصله بیرون آوردن پیازها تا کاشت کمتر باشد بهتر است با وجود این پیاز زعفران را برای مدت چندماه در محل سرد و خشک با ارتفاع 30 - 20 سانتی متر می توان بصورت پخش شده نگهداری نمود ولی این امر باعث عدم توسعه فیزیولوژیکی گلها شده و باردهی سال اول کشت را شدیدا کاهش می دهد , پیاز زعفران را از موقع خزان بوته (اوایل خرداد تا اواسط مهرماه می توان کشت نمود ولی بهتر است از کاشت پیاز در اواخر تیر و اوایل مرداد خودداری شود زیرا در این موقع هوا و زمین بسیار گرم است و بیم آن می رود که رطوبت پیاز موقع جابجای از بین رفته و به آن صدمه وارد شود , بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مرکز پژوهشهای صنعتی خراسان بهترین زمان کشت خرداد ماه می باشد , نوع و مقدار کشت پیاز زعفران: بطوریکه گفته شد زعفران بوسیله غده ساقه که عبارت از پیازهای تو پر (بنه) می باشد ازدیاد می شود و اندازه آن از یک فندق تا یک گردو متفاوت است , پیازهای انتخابی باید درشت تر , سالم تر و بدون زخم و خراشیدگی و عاری از هر نوع بیماری باشد , پیازها بهتر است قبل از کاشت با سموم قارچ کش از قبیل سرزان , سری تیزان و گرامنیون و غیره به نسبت 500 - 300 گرم سم برای یکصد کیلو پیاز بر علیه بیماریهای قارچی ضد عفونی شوند , در موقع کاشت بهتر است پولک یا لایه خشک کف پیاز به همراه مقداری از پوسته آزاد روی پیاز جدا شوند تا جذب آب بوسیله پیاز آسانتر و جوانه زدن آن سریعتر انجام شود , مقدار کاشت پیاز بسته به ریزی و درشتی از 10 - 3 تن در هکتار فرق می کند , فواصل کاشت معمولا 30 - 25 سانتی متر از هر طرف می باشد , تعداد پیاز انتخابی جهت کاشت در هر چاله 3 پیاز است با وزن متوسط 6 گرم برای هر پیاز می باشد در صورتیکه پیازها ردیفی در فارو کاشته شوند بصورت منفرد و با فاصله 8 - 6 سانتی متر از یکدیگر به مقدار 3 تن و در صورتیکه بصورت سنتی و در هر چاله 5 عدد مصرف کنند میزان کاشت پیاز به 5 تن بالغ خواهد شد , گفتنی است که در تحقیقات انجام شده بهترین پیازها , پیازهایی با اندازه بیشتر از 8 گرم بود , عملیات کاشت پیاز زعفران: برای کاشتن پیاز زعفران ابتدا چاله های یک ردیف را با بیل در می آورند و در داخل هر چاله بطوریکه گفته شد از 3 - 15 پیاز قرار می دهند , عمق کاشت پیاز 20 - 15 سانتی متر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد , پیازها در عمق 20 سانتی متری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنش های محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می مانند , برای کاشت زعفران 5 - 4 نفر شرکت می کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله ها را در می آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را بصورت دسته های 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب می کنند و نفر چهارم پیازها را در داخل چاله ها قرار می دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می دهند تا تمام زمین کاشته شود , سرانجام سطح مزرعه را که نا مسطح شده با بیل یا ماله ایکه صاف و فشرده می سازند تا پیازها به خاک بچسبد , زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می شود قبل از آبیاری در حدود 20 - 10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل یا چهر شاخ در سطح زمین پخش می نمایند , در اسانیا کاشت زعفران به صورت دیم صورت می گیرد پیازهای زعفران بجای کپه کاری در داخل ردیف 4 بفاصله 5 تا 8 سانتی متر از همدیگر کاشته می شود , و ردیف های کاشت از یکدیگر 35 - 30 سانتی متر فاصله دارد , پس از انجام عمل کاشت روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی بنظر می رسد , آبیاری: پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریورماه طول می کشد حدود 15 تا 10 روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می نمایند , در نقاط مختلف خراسان بسته به وضعیت آب و هوایی منطقه از اواسط مهر ماه تا دهه اول آبان آبیاری زعفران شروع می شود , با توجه که گل کردن زعفران تا حدودی تابع آب اولیه می باشد لذا برای اینکه برداشت زعفران با مشکل مواجه نشود آب اول را در بین قطعات با فاصله چند روز تقسیم می کنند تا بدین وسیله دوران اوج گلدهی قطعات با یکدیگر همزمان نباشد , آب اول زعفران خیلی مهم است و تمام نقاط زمین باید بطور کافی و یکنواخت آب بخورد تا گلهای یک قطعه با هم و هم زمان بیرون آیند بعد از گاورو شدن مزرعه برای سله شکنی از کج بیل و چهار شاخ فلزی یا گاو آهن ایرانی با عمق کم استفاده می شود متعاقب آن زمین را ماله می کشند , سله شکستن زمین باعث می شود که جوانه های گل با سهولت بیشتری از خاک بیرون آمده و رشد قوی و مطلوبی داشته باشند , پس از آبیاری اول بفاصله 15 - 20 روز بعد از آن اولین گلهای زعفران ظاهر می شوند بدیهی است که مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نمی دهد , از اوایل فروردین تا زمانیکه رنگ برگها به زردی مایل شود هر 12 - 6 روز یکبار آبیاری انجام می شود , باید توجه داشت که بعد از وجین یک نوبت آبیاری به تاخیر بیفتد تا علف های هرز از بین رفته و مجددا سبز نشوند , آب آخر در درشت شدن پیاز موثر است , سله شکنی: همان طور که اشاره شد بعد از آبیاری اول به محض گاورو شدن زمین سطح مزرعه باید سله شکنی شود بنحوی که پیازها صدمه نبینند بهترین وسیله سله شکنی کج بیل و بیل شیار دار و گاوآهن ایرانی و کولتیواتر است , سله شکنی باعث می شود که گلها بآسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد , در مواقعی که زارع نتوانسته باشد بزمین خود کود دهد قبل از اجام آبیاری می توان کود لازم را در سطح خاک پخش نموده و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود و بعد از این عمل که در واقع حکم سله شکنی را دارد جهت هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازها زمین را ماله می کشند , وجین علف های هرز: علف های هرز از طریق رقابت با گیاه زعفران از نظر آب و مواد غذایی و نور خورشید سبب کاهش محصول می شود علاوه بر این ممکن است در مراحل کاشت و برداشت زعفران مزاحمت های ایجاد و میزبان تعدادی از بیماریها و حشرات و بخصوص نماتد باشد , وجین مزرعه در هر موقع که علف های هرز رشد کردند ضروری است در مزارع زعفران اولین وجین بعد از آبیاری دوم انجام و این وجین باعث از بین رفتن علف های هرز مزرعه زعفران می گردد , بطور معمول اولین وجین زعفران بعد از برداشت گلها و دومین آن در صورت لزوم به فاصله در حدود یک ماه قبل از آب سوم انجام می شود , در مورد مبارزه شیمیایی با علف های مزرعه باید توجه کرد که چون اثر این علف کش ها بر روی گیاه آزمایش نشده لذا باید حتی الامکان به هنگام رشد بوته های زعغران از مصرف علف کش های شیمیایی خودداری شود , عملیات به زراعی زعفران: با توجه به اینکه اصلاح نبات زعفران از طریق به نژادی امکان پذیر نیست لذا برای بازدهی بیشتر محصول و ارتقاء کمی و کیفی آن باید به عوامل زیر متوصل شد: 1 - زمین اتخاب شده برای کاشت زعفران باید حاصلخیز بوده و غنی از مواد غذایی و آلی باشد , 2 - پیازهای درشت و سالم عاری از هر گونه بیماری و آلودگی برای کشت مزرعه انتخاب شود , 3 - ردیف کاری به جای کپه کاری نتیجه بهتری می دهد و عملیات ماشینی را در داخل مزرعه سهل و آسان می کند , 4 - از پیازهای خشکه کن و محافظت شده در شرایط خشک و خنک و تهویه شده استفاده شود , 5 - در هنگام استراحت تابستانی گیاه زعفران از آبیاری آن خودداری شود , 6 - در عمق کاشت پیازها دقت شود که در مناطق سردسیر 20 - 15 سانتیمتر و در مناطق معتدل 15 - 10 سانتیمتر کمتر نباشد , 7 - حتی الامکان در موقع خواب تابستانه با علف های هرز مبارزه شود , 8 - چون هرساله پیازها به سطح خاک نزدیک می شوند افزودن لایه ای معادل 2 - 3 سانت متر از کود و خاک و خاکستر سبب حفاظت بیشتر پیازها از تنش های محیطی شده و در عین حال مواد مغذی بیشتری به گیاه می رسد , 9 - بهنگام تهیه زمین از اضافه کردن کودهای حیوانی بهمراه کودهای شیمیایی لازم که قبلا به مقدار و زمان مصرف آن اشاره شده مایقه ای نشود , 10 - پس از آبیاری سله شکنی زمین ضرورت کامل دارد تا گلها بآسانی بتوانند از خاک بیرون آیند منتهی باید دقت کرد که عمق سله شکنی طوری نباشد که به پیازهای زعفران آسیب برسد , 11 - مبارزه با جوندگان بخصوص انواع موش از اهمیت زیادی برخوردار است هرگونه سهل انگاری در این خصوص باعث از بین رفتن محصول و استقرار موشها در زمین می گردد , 12 - برداشت گل در ساعات اول روز (4 - 9 صبح) موقعی که گلها بصورت غنچه باشند باید انجام شود , 13 - در خشک کردن گلها باید دقت شود تا رنگ و عطر دلپذیر زعفران محفوظ بماند , 14 - بهترین روش خشک کردن زعفران روش توسینگ یا خشک کردن اسپانیایی است که بوسیله هیتر و الک نسوز انجام می شود , 15 - بالاخره زعفران باید در ظروف در بسته فلزی , چوبی قلع دار یا شیشه ای در دار دور از نور و رطوبت و حرارت نگهداری شود , کلمات کليدي : کشت-زعفران کاشت کشاورزی زعفران آب-و-هوا خاک-مناسب زمان-کشت-زعفران آبیاری پیاز-زعفران © کپی رایت توسط : پايگاه دانلود رایگان کتاب (کلیه حقوق مادی و معنوی مربوط و متعلق به این سایت است , ) برداشت مطالب فقط با اجازه کتبی و ذکر منبع امکان پذیر است , نوشته شده در تاریخ : 6 بهمن ماه , 1390 (1161 مشاهده) كشت -زغفران آب وهوا-زمان مناسب ,
:: بازدید از این مطلب : 3662
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

 

 
 

 

 

 این فیلم زیبا جوانه زنی بذر را با کیفیت اچ دی نمایش می دهد.

 باتوجه به فیلتر بودن سایت یوتیوب سعی بر این می شود تا نیازمندی های ویدئویی دانشجویان رشته کشاورزی

 از طریق این وبگاه برطرف گردد

 با تشکر

مدیریت سایت

 نیازمندی های علمی خود را از ما بخواهید





نوع مطلب : زراعت و اصلاح نباتات، فیلم های کشاورزی، 
برچسب ها :
 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: فیلم رایگان در رابطه با جوانه زنی بذر , دانلود رایگان فیلم کشاورزی , حسن رسولی , شرکت فنی مهندسی کشاورزی سبز آذین راگا , ,
:: بازدید از این مطلب : 10944
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

 

 
 
 

 

 

با توجه به فیلتر بودن سایت یوتیوب برای علاقمندان و دانشجویان عزیز رشته کشاورزی

این ویدئو در این وبگاه به صورت رایگان ارائه می گردد.





نوع مطلب : گیاهپزشکی، فیلم های کشاورزی، 
برچسب ها : 
 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: آفات ذرت , , دانلود رایگان فیلم کشاورزی , , دانلود فیلم رایگان افات ذرت , ,
:: بازدید از این مطلب : 3848
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

 

 
 
برای دانلود فیلم ابتدا نرم افزار IDM را نصب نماید
برای دانلود نرم  افزار از اینجااقدام نمایید




نوع مطلب : فیلم های کشاورزی، 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: برچسب‌ها: دانلود رایگان فیلم کشاورزی , ,
:: بازدید از این مطلب : 15512
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 9 اسفند 1391

 

 
 
 
برای دانلود فیلم ابتدا نرم افزار IDM را نصب نمایید
 
دانلود نرم افزار را از اینجاانجام دهید




نوع مطلب : فیلم های کشاورزی، 
برچسب ها : دانلود رایگان فیلم کشاورزی، 

 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: بازدید از این مطلب : 8045
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
عشق = سيد محمد خاتمي
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پیوندهای روزانه