منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 399
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 335
:: باردید دیروز : 126
:: بازدید هفته : 628
:: بازدید ماه : 11013
:: بازدید سال : 29887
:: بازدید کلی : 223953
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 25 فروردين 1392
برای رایانه
این نرم افزار شامل بیش از 100پرسش و پاسخ در 10 موضوع بوده و در موضوع یازدهم آن روایاتی از حضرت زهرا علیها السلام قرار داده شده است.
 اين نرم افزار که در مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات حوزه علمیه قم تهیه شده است شامل بیش از 100پرسش و پاسخ در 10 موضوع بوده و در موضوع یازدهم آن روایاتی از حضرت زهرا علیها السلام قرار داده شده است. مجموعه ي حاضر پس از بازبینی صدها پرسش و پاسخ در موضوع زندگی،فضائل و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها انتخاب شده و بعد از اصلاح براي استفاده در نرم افزار آماده شده است. 

ویژگی های علمی: 
1. پاسخ هاي تخصصي: مرکز مطالعات و پاسخگويي به شبهات با حضور محققان و کارشناسان توانمند و تشکيل گروه هاي علمي - تخصصي سعي مي کند، پاسخي جامع و متقن به سؤالات و شبهات پرسشگران ارائه کند. 
2. اتقان پاسخ ها: پس از ارجاع سؤال به کارشناس، وي پاسخ مناسب را تهيه مي کند. اين پاسخ، پس از نظارت مدير گروه و تأييد او، براي بازبيني به ناظر گروه سپرده مي شود. در نهايت، معاون پژوهش، قبل از ارسال پاسخ براي پرسشگر، آن را کنترل مي کند. وجود سه مرحله نظارت، سبب مي شود امکان هرگونه خطا يا اشتباه در پاسخ دهي به حداقل ممکن برسد. در خصوص پاسخ هاي نرم افزار، نظارت چهارم هم اعمال مي شود تا پاسخ ها از کيفيت برتري بهره مند شوند. 
3. تفصيل پاسخ ها: پاسخ هاي ارائه شده، با ميانگين 3 صفحه، از گستره ي مطلوبي برخوردار بوده، سعي محققان بر اين است که پاسخ هايشان، تمام جوانب سؤال را پوشش دهد؛ به نحوي که ابهامي براي پرسشگر باقي نماند. 
4. معرفي منابع: در پايان هر پاسخ، منابعي مرتبط با سؤال، براي استفاده ي پرسشگر معرفي شده است. 
5. مستند بودن پاسخ ها: پاسخ تهيه شده، از منابع دست اول و معتبر است که تماماً به صورت مستند ارائه شده است. 

 
قابلیت های نرم افزار: 
1- حجم کم. 
2- گرافیک زیبا. 
3- عدم نیاز به نصب. 
4- حذف صفحات متوالی. 
5- دسته بندی سوالات. 
6- نمايش پاورقي مربوط به پاسخ ها. 
7- معرفي منابع بيشتر براي هر پاسخ. 
نمايش پاسخ مربوط به هر سؤال با ساختاري مناسب. 
جهت نمایش صحیح، حداقل Internet Explorer 7 مورد نیاز است. 

 

 

 

حجم نرم افزار: 2.7 مگابایت

التماس دعا
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: بازدید از این مطلب : 1342
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 25 فروردين 1392
صفر و يک؛
قران کريم را به همراه ترجمه ، تفسير و فايل صوتي آن ، همچنين بسياري از نرم افزار هاي مذهبي ديگر را در اين گزارش به صورت رايگان دريافت کنيد.
به گزارش خبرنگار دريچه ي فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛در پکيج نرم افزاري امروز ، صفر و يک نرم افزار هاي کاربردي مذهبي را گلچين کرده تا شما راحتر به آنها دسترسي داشته باشيد.
 
1- نرم افزار ذکر
 
 این نرم افزار دارای امکانات فراوانی است که از جمله آن  می توان به قرات آیات با صوت بسیار زیبا و دلنشین و نیز ترجمه صحیح آیات به زبان های مختلف از جمله زبان فارسی اشاره کرد.
 در ضمن این نرم افزار یک نرم افزار بین المللی است و از زبانهای مختلفی مانند Arabic, Bosnian, Dutch, English, French, German, Hebrew, Indonesian, Kurdish, Malay, Persian, Pashto, Russian, Spanish, Tatar, Tatar (Turkish transliteration), Turkish, Urdu, Uzbek پشتیبانی می کند که شما برای استفاده از آن می توانید زبان فارسی را انتخاب کنید.
 

 

 
 
2- کتاب جامع الکترونیکی "حضرت محمد (ص)"
 
اولین کتاب جامع الکترونیکی اندروید "حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم" در ایران، حاوی بخش های ذیل است:

تاریخ زندگانی پیامبر (ص)
قرآن مجید معجزه بزرگ پیغمبر (ص)
حدیث کساء و اهل بیت پیامبر (ص)
پیامبر (ص) و ایرانیان
اخلاق و فضائل پیغمبر (ص)
سیره پیامبر (ص)
سخنان پیامبر (ص)
پیامبر (ص) ، زیارت و توسل
پیامبر اعظم (ص) در آیینه قرآن
پیامبر (ص) در کلام امیر المومنین (ع)
پیامبر (ص) از نگاه اندیشمندان غیر مسلمان
پیامبر (ص) در آینه ادب و هنر
به همراه متن و پخش صوتی :
زیارت نامه حضرت محمد (ص)

 
 

 
 
3- کلام خدا را بروي تلفن همراه خود داشته باشيد 
 امروزه کمتر پيش مي آيد که تلفن هاي همراه را از خود دور کنيم ، به عبارتي بهتر ، اين تلفن ها به يار هميشگي ما تبديل شده است.
حال چه خوب است که در اين تلفن هاي هوشمند مطالب ارزشمندي را ذخيره تا در هر زماني با مراجعه کردن به آن اطلاعات از وقت خود به صورت بهينه استفاده کنيم. از جمله مطالب بسيار مفيدي که مي توانيم بر روي تلفن هاي خود داشته باشيم قران کريم است. 
اين نرم افزار مخصوص جاوا مي باشد.


 

 
 
4- شرح "خطبه فدكيه" حضرت زهرا (س)
مركز تحقيقات رايانه‌ای قائميه اصفهان، مجموعه 55 سخنرانی آيت‌الله مصباح يزدی در شرح خطبه فدكيه را در قالب كتابی الکترونیک منتشر كرده است.


 
 
 
5- بیش از 110 روضه ایام فاطمیه برای گوشی همراه
 
گلچین بيش از صد و ده قطعه سینه زنی و روضه ایام فاطمیه سالهای 1381 تا 1391 با مداحی حاج سید مهدی میرداماد برای گوشی های اندروید آماده شده که شما میتوانید آن را اینجا دانلود کنید.


 

 
6- Muslim Pro 

نرم افزاری است که با آن در هر مکانی به خصوص در ایام نوروز خواهید توانست از زمان دقیق اذان و مکانی که هستید اطلاع یابید و با قطب نمای موجود در این نرم افزار قبله را مشخص وحتی آیات قرآنی را به راحتی در گوشی اندرویدی خود تلاوت یا به صوت آن گوش دهید.توجه کنید که قطب نما بروی شهر مکه تمرکز کرده وبا عکس مکه مکرمه قبله را نشان می دهد.


 
 
 
7- نرم افزار قران مجيد به همراه فايل صوتي
 
iQuran نرم افزار کلام الله مجيد است که علاوه بر قرآن در آن مي توانيد به ترجمه ي اساتيد بزرگواري همچون آیت‌الله‌العظمی مكارم شیرازی را داشته باشيد.
علاوه بر ترجمه ي فارسي قرآن در اين نرم افزار مي توانيد از ترجمه ي اينگليسي فرانسوی، آلمانی، اندونزیایی، اسپانیایی، ترکی، روسی، بوسنیایی، اردو، ایتالیایی، هلندی، آلبانیایی، رومانیایی، ژاپنی، بنگلادشی، آذربایجان، چینی، بلغاری، هندی، کره ای، چک، سوئدی، تایلندی، لهستانی، پرتغالی و نروژی نيز استفاده کنيد.
امکان پخش متن قرآن با صوت و صداي قاريان قاریان معروفی همانند الشیخ مشاری بن راشد العفاسی، الشیخ سعد الغامدی، الشیخ محمود خلیل الحصری، الشیخ عبدالباسط عبدالصمد، الشیخ ابوبکر الشاطری از ديگر ويژگي هاي اين نرم افزار محسوب مي شود.
در داخل نرم افزار به تفسير قران نيز دسترسي خواهيد داشت.


 
 

التماس دعا

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: بازدید از این مطلب : 4413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 25 فروردين 1392
روضه حاج حسن خلج ویژه شهادت حضرت زهرا(س)
 


 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: صوت , دانلود , حاج , حسن , خلج ,
:: بازدید از این مطلب : 1347
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 25 فروردين 1392
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، کتابهای زیادی در مورد شخصیت ، زندگانی و سیره نظری و عملی حضرت زهرا (س) به رشته تحریر در آمده است که پرداختن به تمامی آنها از توان این قلم و حوصله این مکان خارج است. در زیر 8 کتاب در مورد این بانوی بزرگورار به همراه لینک دانلود به خدمت شما خوانندگان عزیز تقدیم می شود.

چهل داستان و چهل حديث از حضرت فاطمه زهرا عليها السلام / حجم : 150 كيلوبايت / html

فاطمه عليها سلام الگوى حيات زيبا / حجم : 157 كيلوبايت / html

آئينه ايزد نما حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها / حجم : 170 كيلوبايت / html

فاطمه سلام الله علیها گلواژه آفرينش / حجم : 170 كيلوبايت / html

در مکتب فاطمه سلام الله علیها / حجم : 251 كيلوبايت / html

نماز و عبادت فاطمه زهرا سلام الله عليها / حجم : 160 كيلوبايت / html

زندگاني حضرت زهرا (س) ترجمه و تحقيق از جلد 43 بحارالانوار /حجم: 752 كيلوبايت/html

فاطمة الزهرا عليهاسلام مؤلف : گفتار علامه امينى /حجم: 189 كيلوبايت/ html

 دانلود 8 كتاب درباره حضرت زهرا بصورت يكجا /حجم: 1.9 مگابايت

 
برچسب ها: کتاب ، حضرت ، زهرا ، دانلود
 


 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: برچسب‌ها: دانلودكتاب-حضرت زهرا ,
:: بازدید از این مطلب : 3851
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

انواع کود شیمیایی

کودهای ازته

سولفات آمونیم

معایب: پایین بودن درصد مواد غذایی آن (که حمل و نقل آن را دچار مشکل می کند)، عدم امکان استفاده در سیستم آبیاری تحت فشار به علت گرفتگی نازل ها (ترکیب سولفات با یون کلسیم و تشکیل گچ) (ملکوتی، م. ج. 1378).

مزایا: کمتر از سایر کودهای ازته (نظیر نیترات آمونیم) از خاک شسته می شود، سولفات علاوه بر خاصیت اصلاح کنندگی خاک جدب گیاه هم می شود (ملکوتی، م. ج. 1378). سولفت آمونیم بهترین کود ازتی برای خاک های قلیایی و آهکی ایران شناخته شده است (چون هم اسیدزا است و هم دارای مقداری گوگرد به عنوان ماده غذایی است) (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).  

نیترات آمونیم

معایب: جاذب الرطوبه ای بودن، کلوخه ای شدن، خطر انفجار، (به هنگام انبار، نیترات آمونیم نباید در مجاورت مواد رو.غنی نگهداری شود. همچنین به دلیل جذب رطوبت، درب نایلونی کیسه ها باز نشود) (ملکوتی، م. ج. 1378).

مزایا: درصد تلفات تصعید (به صورت آمونیم) کمتر از اوره است (چون آنیون نگهدارنده آن (نیترات) قوی تر از کربنات (آنیون موجود در اوره است. ارجحیت مصرف برای درختان میوه: به دلیل دارا بودن دو یون قابل جذب (نیترات و آمونیم) بر مصرف اوره ترجیح داده می شود. در مراتع و دیمزارها مخصوصا در مناطق سردسیری، مصرف نیترات آمونیم بر اوره (در صورت تقسیط) ارحج است. نیترات آمونیم را نمی توان در شالیزارها استفاده نمود (به دلیل آبشویی سریع نیترات و عدم نیاز برنج به نیترات) تحت چنین شرایطی مصرف آمونیم ترجیح داد می شود (ملکوتی، م. ج. 1378). در کشت سبزی ها در مناطق سردسیر، مصرف نیترات آمونیم بر اوره (در صورت تقسیط) ارجح می باشد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

اوره: ارجحیت کود اوره بر سایر کودهای ازته را می توان در درصد ازت بیشتر، خاصیت خورندگی کمتر و اختلاط فیزیکی بهتر با کودهای فسفاته و پتاسیمی و مصرف آن در آب آبیاری دانست (ملکوتی، م. ج. 1378).

کودهای ازتی دیر حل: اوره فرم (ترکیب اوره و فرم آلدیید، حاوی 38 درصد ازت)، فلورانید، اوره با پوشش گوگردی (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

اوره با پوشش گوگردی

مزایا: این کود برای زراعت های آبی به ویژه برنج مناسب است(علت: مقدار درصد ازت کود که پس از هفت روز غرق در آب بودن وارد فاز محلول می شود ((7-Day Dissolution Rate در حدود 20% است یعنی بعد از هفت روز در آب بودن، هنوز 80% از کود به صورت نامحلول است. پس از یک هفته معمولا سرعت آزاد شدن ازت در حدود یک تا دو درصد در روز می باشد (ملکوتی، م. ج. 1378).

فرایند تهیه اوره با پوشش گوگردی: گوگرد مذاب 150 درجه سانتیگراد از فاصله 20 سانتیمتری با فشار بر روی دانه های اوره که تا 75 درجه سانتیگراد گرم شده اند پاشیده شده و سپس کود با هوای سرد خنک شده و بسته بندی می شود (ملکوتی، م. ج. 1378).

مصرف کود ازته در خاک های شنی: هرچه بافت خاک سبک تر باشد باید بجای کودهای ازته از اوره با پوشش گوگردی و یا سایر کودهای کند رهاشونده استفاده و یا تعداد دفعات تقسیط آنها افزایش یابد (ملکوتی و همکاران. 1383).

مصرف نیتروژن در سبزیجات (تغذیه، کمبود، مواد آلی)

تغذیه: گیاهان همانطور که قادرند از راه ریشه نیتروژن مورد نیاز خود را جذب کنند از راه برگ نیز می توانند نیتروژن را به صورت آمونیم، نیترات و اوره جذب کنند. در سبزی هایی که عمر کوتاه و رشد سریع دارند مانند تربچه که سی روز از کاشت تا برداشت طول می کشد یک بار مصرف نیتروژن تکافوی نیاز گیاه را می نماید. در صورتی که در مورد فلفل که هشت ماه در زمین است و مرتب محصول می دهد چند بار مصرف کود ضرورت دارد. در نواحی مرطوب بهتر است ثلث یا ربع کود نیتروژنه را قبل از کاشت و مابقی را به صورت تقسیط مصرف شود. در سبزی هایی مثل فلفل، بادمجان، گوجه فرنگی و نظایر آن که در طول فصل رشد محصول می دهند، بهتر است کود سرک در دو یا سه نوبت مصرف شود. گیاهان کلسیم گریز یا گیاهانی که به خاک های اسیدی سازش یافته اند و گیاهانی که به پایین بودن پتانسیل اکسیداسیون و احیا خاک سازش یافته اند آمونیم را ترجیح می دهند. گیاهان کلسیم دوست یا گیاهانی که در خاک های قلیایی با پ هاش بهتر می رویند نیترات را بهتر مصرف می کنند. آمونیم بر خلاف نیترات، تنفس ریشه را افزایش می دهد. در مواقع گرم معمولا زیر خاک کردن کودهای نیتروژنه ضروری است چون حرارت هوا ممکن است باعث تلفات کود شود. شیره گیاهی اخذ شده از دمبرگ گیاه بهترین نمایه جهت تعیین وضعیت تغذیه ای نیتروژن گیاه است، چراکه نسبت به نوسانات تامین نیتروژن برای گیاه بسیار حساس تر از پهنک است. مقدار عناصر غذایی در گیاه حتی المکان می بایست در حد متوسط و یا حتی در نیمه بالاتر محدوده کفایت باشد، تحت این شرایط است که می توان اطمینان حاصل کرد که حتی در حضور تمام عواملی که منجر به ایجاد اختلال در گیاه می شود احتمال وجود دارد گیاهان با تمام عناصر غذایی مورد نیاز به حد کفایت تغذیه گردیده اند. برای توصیه کودی نیتروژن، دو روش تجزیه گیاه و آزمایش خاک مکمل یکدیگرند و بایستی با همدیگر استفاده شوند (سیلسپور و ممیزی. 1385).

کمبود: در خیار و طالبی اولین علایم کمبود نیتروژن روشنی رنگ و توقف رشد برگهاست. رنگ سبز طبیعی برگ­ها، روشن یا زرد می شود و در موارد کمبود شدید، تمام کلروفیل از بین می­رود. شاخه ها باریک شده و سخت و فیبری می­شوند. میوه های خیار مبتلا به کمبود رنگ روشن داشته و در محل گل، نوک آنها باریک می­شود. میوه های طالبی در صورت کمبود نیتروژن کوچک می­شود. عموما بیشتر مواقع در سبزیجات در اول بهار که بارندگی سنگین است کمبود نیتروژن ظاهر می­شود. چنین کمبودی ممکن است در مرحله رسیدن محصولات نیز دیده شود. زمانی که درجه حرارت سرد شب­ها تجمع کربوهیدرات ها را تسهیل کند اگر نیتروژن کافی فراهم باشد تولید محصول زیاد خواهد شد. بارندگی های شدید، نیترات خاک را از عمق ریشه شستشو می­دهد و در اعماق پایین پروفیل خاک تجمع می­دهد. پس از پایان فصل بارندگی، نیترات خاک به صورت گاز در آمده و از خاک خارج می شود. پس از پایان فصل بارندگی، خاک هایی که دچار شستشو شده اند میزان نیترات کمی در اختیار خواهند داشت (سیلسپور و ممیزی. 1385).

مواد آلی: زمانی که مواد آلی در خاک تجزیه می شوند اولین فرم معدنی نیتروژن که آزاد می شود آمونیم است. مواد آلی مثل کاه و کلش باعث کاهش فرم نیتراته در خاک می شوند (نسبت C/N  بالا دارند- برای تجزیه شدن نیتروژن خاک را مصرف می کنند). مواد گیاهی مثل گراس ها  باعث افزایش فرم معدنی نیتروژن به ویژه نیترات خاک می شوند(نسبت C/N  پایین دارند). یکی از بزرگترین منافع استفاده از کمپوست، کاهش مصرف آب مورد نیاز گیاه می باشد. حداکثر استفاده از ماده آلی زمانی حاصل می گردد که دو تا سه هفته قبل از کاشت دانه به خاک داده شود. در شرایط کشت و کار آبی که زمین پیوسته زیر کشت محصول می باشد، مقدار کمپوست مورد نیاز محصولاتی نظیر سبزیجات، 25 تن در هکتار برآورد شده است. در مناطقی که میزان بارندگی 1250 میلیمتر می باشد مقدار کمپوست مصرفی 5/12 تن در هکتار توصیه می شود و نواحی خشک (متوسط بارندگی حدود 500 میلیمتر) پنج تن در هکتار و در دیمزارها با مصرف 5/2 تن کمپوست در هکتار در سال می توان افزایش محصول معنی داری به دست آورد. نیمی از نیتروژن و پتاسیم و تمام فسفر کود اصطبلی در قسمت جامد آن متمرکز است. در صورت کمبود کود دامی یکی از بهترین راه های جبران تلفات مواد آلی خاک، دادن کود سبز است. در بیشتر مواقع از گیاهان خانواده بقولات به عنوان کود سبز استفاده می شود. غده های ریشه های یونجه حدود200 کیلوگرم در هکتار نیتروژن هوا را تثبیت می کنند و شبدر معمولا 100 تا 150 کیلوگرم و سویا نصف این مقدار راتثبیت می کند. کودهای سبز به دلیل دارا بودن رویش فوق العاده و ریشه های قوی می توانند مقدار زیادی از عناصر محلولی را که در شرایط عادی بر اثر شستشو به اعماق پایین خاک حرکت کرده اند جذب کنند همچنین این گیاهان قادرند از فسفات های غیر محلول، پتاسیم تثبیت شده و عناصر کم مصرف تا حد زیادی استفاده کنند. برگرداندن این گیاهان به خاک علاوه بر بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی و زیستی، سبب تسهیل آزاد شدن عناصر غذایی پرمصرف و کم مصرف می شود. در فصل بهار از آنجاییکه در جه حرارت هنوز زیاد نشده است، نیتروژن به آرامی از مواد آلی آزاد شده و به تدریج که هوا گرم می شود این فرایند شدت می یابد (سیلسپور و ممیزی. 1385).

کودهای فسفره

فسفر مهم ترین عنصر برای رشد اولیه گیاه می باشد و اکر به صورت نواری استفاده شود کارایی بیشتری دارد چرا که فسفر در خاک متحرک نیست (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). مصرف فسفر در خاک هایی که بیش از 15 میلی گرم در کیلوگرم فسفر قابل جذب دارند نتیجه ای را باعث نمی شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).برای آنکه فسفر قابل جذب خاک، یک کیلوگرم در هکتار افزایش یابد می بایست پنج تا ده کیلوگرم فسفر (P2O5) به خاک شنی لومی یا لومی شنی اضافه شود. در حالی که در خاک های لوم و لومی رسی دوازده کیلوگرم فسفر(P2O5) در هکتار می بایست به خاک اضافه شود تا میزان فسفر قابل جذب خاک یک کیلوگرم در هکتار افزایش یابد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). زمانی که کودهای فسفره محلول در آب به خاک اضافه می شوند بلافاصله با خاک واکنش می دهند و به فرم های نامحلول تبدیل می شوند. تنها جزء کوچکی از فسفر کودی به صورت محلول باقی می ماند(سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در خاک هایی که مقدار فسفر قابل استفاده آنها بیش از 20 میلی گرم در کیلوگرم است از مصرف کودهای فسفری پرهیز گردد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). تا حد ممکن از مصرف کودهای فسفاتی کادمیم دار به خصوص در مناطق شمال کشور پرهیز گردد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).         

سوپر فسفات

هزینه ساخت سوپر فسفات تریپل (غلیظ) بیش از نوع معمولی است، اما بالا بودن عیار فسفر باعث کاهش میزان مصرف، کاهش هزینه حمل و نقل شده که هزینه بیشتر آن را توجیه می کند. استفاده از انواع سوپر فسفات بستگی به ملاحضات اقتصادی (مثل قیمت مواد اولیه، هزینه حمل و نقل و مقدار مصرف) دارد. سوپر فسفات تریپل (غلیظ)، در شرایط کشور بهتر از فسفات آمونیم است. به این سوپر فسفات از آن جهت تریپل (غلیظ) می گویند که فسفر محلول آن تقریبا سه برابر سوپر فسفات ساده است. سوپر فسفات کود اسید زا است ولی اسیدزایی آن در مقایسه با کودهای ازته ناچیز است. در خاک آهکی مصرف فسفات تقریبا تاثیری در پ­هاش خاک ندارد (مقدار کلسیم آزاد و تبادلی آنها بسیار زیاد است)، ولی در خاک خنثی و کمی اسیدی این کود تا حدودی روی پ­هاش خاک اثر کاهنده دارد. قبلا سوپر فسفات ساده به عنوان یکی از پر مصرف ترین کودهای فسفری جهان بود ولی در حال حاضر بزرگترین رقم مصرف کود فسفری، سوپر فسفات تریپل است (ملکوتی، م. ج. 1378).

فسفات آمونیم

مزایا: درجه حلالیت در آب ارتو و پلی فسفات آمونیم بیشتر از سوپر فسفات ها، عیار بالای مواد غذایی، تمایل کم به جذب رطوبت و کلوخه ای شدن، امکان تولید به شکل دانه ای، حلالیت بسیار در آب، در دسترس بودن به صورت مایع و تعلیقی (ملکوتی، م. ج. 1378).

معایب: در جامعه ما آمونیم موجود در آن مسئله را پیچیده کرده و مصرف آن را بیهوده افزایش داده است. در خاک های سرد به دلیل پایین بودن سرعت تجزیه آبی، پلی فسفات ها نامرغوب تر از ارتوفسفات ها می باشند (ملکوتی، م. ج. 1378).

اسید ارتو فسفریک

معایب: اثر خورندگی شدید دارد و در نتیجه حمل و نقل آن دشوار می باشد و به هنگام مصرف به دستگاه های ویژه­ای احتیاج دارد (ملکوتی، م. ج. 1378). 

ارزیابی قابلیت جذب کودهای فسفاته در خاک های آهکی: برای شناسایی و طبقه بندی کیفی کودهای فسفاته، عامل حلالیت در سیترات آمونیم خنثی یا قلیایی ملاک قرار می گیرد (البته در برخی موارد نیز از حلالیت در آب استفاده می گردد). مقدار فسفاتی که طی 24 تا 48 ساعت پس از افزودن کود فسفاته جذب می شود، فسفات قابل دسترس و بقیه را که در مدت زمان بسیار طولانی به حالت تعادل می رسد، فسفر غیر قابل دسترس می نامند. نتیج یک تحقیق 25 ساله در سال 1984 مشخص کرد خاکی که فسفر قابل دسترس آن فراوان باشد گیاه برای تولید حداکثر تلاش نمی نماید تا از فسفر غیر قابل دسترس استفاده کند و سعی می نماید تمام فسفر مورد نیازش را از کود فسفاته تازه داده شده تامین نماید ولی برای همان گیاه با همان حداکثر تولید، اگر فسفر قابل دسترس کمتر باشد گیاه برای جذب فسفر مورد نیاز، با فعالیت زیاد از منبع فسفر غیر قابل دسترس استفاده و نیاز خود را از این منبع غیر قابل استفاده تامین می نماید. آزاد شدن فسفر در خاک های آهکی در مقایسه با خاک های اسیدی پنج بار سهل تر صورت می گیرد و وارد فاز محلول خاک می گردد. لذا در خاک با مقدار فسفر قابل استفاده بیش از 140 میلیگرم در کیلوگرم نباید کود فسفاته زیاد مصرف گردد چراکه مصرف زیاد این کود، علاوه بر داشتن کادمیم، مزاحمتی برای جذب روی در محصولات زراعی ایجاد می نماید (علایم کمبود روی در برخی مزارع غلات غرب کشور و درختان میوه دزفول موید این مطلب است) (ملکوتی، م. ج. 1378).

کود های پتاسیمی

برای افزایش یک کیلوگرم در هکتار پتاسیم (K) خاک، دو تا شش کیلوگرم در هکتار پتاسیم (K2O) مورد نیاز است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). مصرف پتاسیم در پاییز در خاک های رسی برای آنکه ظرفیت تثبیت چنین خاک هایی را پر کند توصیه می شود. مصرف پاییزه پتاسیم در خاک های لومی شنی، شنی یا خاک های آلی توصیه نمی شود چرا که بارندگی های زمستانه به راحتی باعث شستشوی کود می شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در سبزی هایی که قسمت اعظم اندام های آن برداشت می شود (کرفس، کلم، کاهو) برداشت پتاسیم شدیدتر است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). در خاک هایی که مقدار پتاسیم قابل استفاده آنها کمتر از 250 میلی گرم در کیلوگرم خاک باشد از کود پتاسیم استفاده شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

کودهای میکرو

عناصر کم مصرف نباید با حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها ترکیب شود، مگر اینکه کارخانه های سازنده، ترکیب آنها را با عناصر کم مصرف توصیه نماید (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). کمبود عناصر ریز مغذی به ویژه روی به دلایل متعدد از جمله آهکی بودن خاک های کشاورزی (پ هاش بالای خاک)، وجود یون بیکربنات در آب های آبیاری، افت کیفیت آب آبیاری به علت افزایش شوری ناشی از تشدید خشکسالی های پی در پی، کمی مواد آلی خاک های زراعی، مصرف نامتعادل کود به ویژه مصرف بی رویه کودهای فسفاته و ازته و عدم مصرف کودهای محتوی عناصر ریز مغذی به ویژه سولفات روی عمومیت دارد (ملکوتی و همکاران. 1383 ص188). نتايج تحقيقات متعدد بر روی محلول پاشی عناصر میکرو نشان داده است که تغذیه برگی جانشین مناسبی برای مصرف خاکی کود نخواهد بود. روش محلول پاشی عناصر ریز مغذی به عنوان یک کار تکمیلی در دوره های بحرانی کمبود می باشد.

منگنز: شایع ترین کمبود ریز مغذی ها در سبزی ها، منگنز می باشد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

بر: بور در خاک سریع حرکت می کند و به آسانی شسته می شود (سیلسپور و ملاحسینی. 1384). ترک خوردگی پوست درخت و چوب پنبه­ای شدن داخلی و بیرونی بافت میوه به علاوه اختلال در نقش پکتات کلسیم و عدم استحکام لازم دیواره از نشانه های کمبود بر در گیاه است (ملکوتی و همکاران. 1383. ص189).

مولیبدن: کمبود مولیبدن در خاک هایی با پ هاش پایین تر از 5/5 رخ می دهد. آهن قابل جذب بالا در خاک به کمبود مولیبدن می انجامد (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).محلول پاشی موثرترین راه جلوگیری از کمبود مولیبدن در گیاه است (سیلسپور و ملاحسینی. 1384).

 

منابع مورد استفاده

سیلسپور، م.، م. ح، ممیزی. 1385. مدیریت مصرف نیتروژن در محصولات سبزی و صیفی. انتشارات مرز دانش. چاپ اول. 138 صفحه.

سیلسپور، م.و و ملاحسینی، ح. 1384. تولید پایدار، ارتقای عملکرد و بهبود کیفیت با مدیریت مصرف بهینه کود در     محصولات سبزی و صیفی. موسسه تحقیقات خاک و آب. نشریه فنی شماره 486. انتشارات سنا. 38 صفحه.

ملکوتی، محمد جعفر. 1378. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران. نشر آموزش        کشاورزی. چاپ دوم. 460 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ا. بای بوردی.، و س.ج. طباطبایی. 1383. مصرف بهینه کود گامی موثر در افزایش عملکرد، بهبود   کیفیت و کاهش آلاینده­ها در محصولات سبزی و صیفی و ارتقای سطح سلامت جامعه. نشر علوم کشاورزی. چاپ اول. 338 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ا. نوری.، س. سماوات.، و م. بصیرت. 1384. الف. علل تجمع نیترات در سبزی­های میوه­ای (خیار، گوجه­فرنگی و ...) و روش­های کنترل آن. انتشارات سنا. چاپ اول. شماره 414. 20 صفحه.

ملکوتی، م.ج.، ف. مشیری.، . م. نبی­غیبی. 1384. ب. حد مطلوب غلظت عناصر غذایی در خاک و برخی از محصولات زراعی و باغی. انتشارات سنا. چاپ اول. شماره 407. 16 صفحه.


شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: كود-رشد-ريزمغذي-كمبود ,
:: بازدید از این مطلب : 9546
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392



سال حماسه سياسي واقتصادي مبارك




مقدمه:
دربین تمامی گیاهان زراعی ،گندم بیشترین سطح زیر کشت را در جهان دارد. تقریباً یک ششم از کل زمین های زراعی جهان، زیر کشت این محصول است.
گندم با سطح زیر کشت حدود 6میلیون هکتار در کشور و350000هکتار در استان خراسان رضوی، مهمترین محصول زراعی محسوب می شود.
یکی از عواملی که بیشترین خسارت را به محصول گندم می زند و نقش قابل توجهی در کاهش عملکرد آن دارد ، علف های هرز است.




* نحوه خسارت زائی علف های هرز
1-آب و مواد غذايي مورد نياز گياه زراعي را جذب می کنند
2- با افزایش تعداد برگ ها، فضا را برای گیاه زراعی کاهش می دهند.
3- با گسترش ريشه خود وگاه با توليد مواد سمي به محصول خسارت می زنند
4- باتوليد بذرهای فراوان، سبب نامرغوبي محصول و يا ايجاد مسموميت می شوند.
5- جایگاه زندگی برخي از آفات و بيماري ها بوده وخود ، عامل خسارت به محصول مي گردند.
شناخت دقيق علف هاي هرز وآشنايي با دوره زندگي آنها ، به كشاورزان اين امكان را مي دهدتا با مديريت علمي، موجب افزايش محصول شوند . همچنین با استفاده مژثر سموم و خودداري از مصرف بي رويه آنها، از بروز مقاومت در علف هاي هرز جلوگيري نماييد.




مهار علف هاي هرز گندم:
هدف ازمهار علف هاي هرز، ريشه كني كامل آنها نيست بلكه مهار در حد مطلوب است. براي اين منظور روش هاي مختلفي وجود دارد . استفاده از این روش ها به چند عامل بستگی دارد، از جمله:
- گونه علف هاي هرز ،
- شرايط آب وهوايي منطقه،
- نوع خاك،
- كشت هاي متداول در منطقه
- امكانات قابل دسترس
- شرايط اجتماعي واقتصادي .




روش های مهار علف های هرز:
1-پيشگيري: يكي از اصول اوليه كشاورزي صحيح، وارزان ترين راه جلوگيري از خسارت علف هاي هرز مي باشد پیشگیری شامل اقداماتي است كه از آلوده شدن و يا شدت گرفتن آلودگي يك منطقه جلوگيري مي كند.

مهمترين اقدامات:
- بوجاري وپاكسازي بذرهای مصرفي از علف هاي هرز.
- جلوگيري از چراي دام هايي كه قبلاً در مزارع آلوده به علف هاي هرز تغذيه كرده اند وخودداري از مصرف كودهاي حيواني يا خاك هاي آلوده به بذرها وباقیمانده علف هاي هرز.
- جلوگيري از به بذر نشستن علف هاي هرز حاشيه مزارع و جوی های آبیاری.
- جلوگيري از ورود بذرهای علف هاي هرز به مزارع ، با استفاده از آب  و ادوات كشاورزي.
- بازديد از مزارع واز بين بردن لكه هاي آلودگي علف هاي هرز
- ضدعفوني بذرها و مبارزه با آفات خاكزي و بذر زاد که موجب تولید گیاه زراعی قوی تر شده و رقابت آن را با علف های هرز افزایش می دهد.




2-روش هاي زراعي و مكانيكي:
*  تناوب زراعي: تناوب زراعي يعني اینکه در يك برنامه منظم ، هر سال بخشي از مزرعه را به محصول  معینی اختصاص دهیم . این کار می تواند  استقرار علف هاي هرز در مزرعه را كاهش داده و مهار آنها را آسان تر کند.

* رعايت اصول فني كاشت: كاشت بموقع، تهيه بستر مناسب، رعايت عمق كشت، تقويت وحاصلخيزي خاك و مهار آفات وبيماري ها،  مواردي است كه محصول را در رقابت با علف هاي هرز موفق مي کند.  رعايت تراكم كاشت  بوته ها، يكي از اقداماتي است كه سبب مي شود بوته هاي محصول، زودتر فضا را پر كرده و با ایجاد سایه، از رشد علف هاي هرز جلوگیری گردد.

* وجين:كندن علف هاي هرز با دست يا ابزارهاي ابتدايي كشاورزي در مزارع كوچك و يا در موردمحصولاتي كه روش هاي ديگر مهار علف هاي هرز در آنها امکان ندارد، اقدام مناسبی است.

* شخم:علاوه بر اماده سازي بستر خاك، به مهار علف هاي هرز كمك مي كند.
1- شخم سطحي در زمان آيش:در ابتداي فصل بهار، هنگامي كه علف هاي هرز در مراحل اوليه رويش هستند يك يا دو بار اقدام به استفاده از پنجه غازي يا ديسك سطحي شود.
2- شخم پس از آبياري:چنانچه پس از تهيه بستر و پيش از كاشت محصول، مزرعه آبیاری شود، علف هاي هرز، سبز می شود. سپس با يك شخم سطحي با پنجه غازي يا ديسك به زير خاك رفته و در دوره رشد رويشي گندم، از تراكم بسيار كمتري  بر خوردار خواهند شد اين روش در مهار علف هرز چاودار بسيار مژثر است.

* استفاده از رقم مناسب:چنانچه رقمي كشت شود كه با شرايط آب و هوايي و خاك سازگار نباشد، در رقابت با علف هرز كه بومي منطقه است موفق نبوده و مغلوب خواهد شد.

* دقت در زمان مصرف كودهاي شيميايي . به خصوص لازم است، كود سرك  پس از دفع علف هاي هرز داده شود




3-  مبارزه شيميايي:آخرين روش مبارزه بوده ودر صورتي موفقيت آميز مي باشد كه  با روش مبارزه تلفيقي(مجموعه ای از روش های مبارزه) به كار گرفته شود. همانگونه كه روشن است استفاده از علف كش ها، مسائل و مشكلاتي را نيز بوجود مي آورد .
-    آسيب زدن به سلامت انسان ها ،
-    آلودگي محيط زيست وآب هاي زير زميني،
-    تغيير نوع و گونه علف هاي هرز،
-     و ايجاد مقاومت در علف هاي هرز ، مسائل و مشکلاتی هستند که استفاده از علف کش ها به وجود می آمورند.
 اما به دليل افزايش جمعيت و نياز به تأمين غذا، در شرايط فعلي مصرف علف كش ها، اجتناب ناپذير است ، به نحوی که در كشور هاي پيشرفته  60تا85  درصد آفت كش هاي مصرفي را ، علف كش ها تشكيل مي دهند.




شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: علف هرز-گندم -شناخت-زمان مبارزه-انواع سموم ,
:: بازدید از این مطلب : 12325
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

كيفيت گوجه فرنگي به دما بستگي دارد تا نور طبيعي
محققان به اين نتيجه رسيدند که دما، مهمترين عامل در تعيين کيفيت گوجه فرنگي است. به گزارش يانا و به نقل از سينس ديلي، محققان مي گويند تعيين کننده ترين عامل در کيفيت گوجه فرنگي، دما است. اين تحقيق که به همت بخش توليد و حفظ نباتات موسسه باسک (اسپانيا) انجام شد، امکان زيادي براي آغاز کشت گوجه فرنگي در مناطقي که شدت نور به علت شريط آب و هوايي اندک است، ايجاد کرده است. يافته هاي اين تحقيق به ويژه مطلوب مناطق جغرافيايي خاصي مانند کوه هاي کانتابريان در شمال اسپانيا است که غالباً پوشيده از ابر و داراي 140 روز باراني در سال است. همچنين پرورش گوجه فرنگي در گلخانه هايي که تابش نور خورشيد در آنها اندک است. در اين تحقيق، شاخص هاي مختلف ارزيابي حسي (طعم و بافت) و کيفيت غذايي مانند اسيديته، مواد جامد محلول، ترکيبات فنولي، PH و ميزان ويتامين C گوجه فرنگي بررسي شد. براي ين مقصود، گياهان گوجه فرنگي بين 30 تا 50 درصد کمتر از مناطق آفتابي در جنوب در معرض تابش نور خورشيد قرار گرفتند و همزمان گياهان گوجه فرنگي که در معرض تابش 100 درصدي قرار داشتند، بررسي شد. کشت گوجه فرنگي روي خاک در يک گلخانه بدون گرماي مصنوعي که قسمتي از آن سايه دار بود به نحوي انجام شد که جريان هوا بتواند درون مکان کشت يکنواخت باشد.نتيجه نشان داد کيفيت حسي و غذايي گوجه فرنگي هاي در معرض تابش زياد خورشيد و آنها که کمتر در معرض نور خورشيد بودند، خيلي مشابه يکديگر است. نتيجه ديگر اين پژوهش راهي براي کاهش هزينه گرم کردن گشوده است. چيزي که محققان ديگر کشورهاي اروپايي مانند هلند نيز با انتخاب واريته هايي که نياز به انرژي کمتري دارند، به دنبال آن هستند. در اين تحقيق معلوم شد هزينه گرم کردن را مي توان با توليد گوجه فرنگي با همان کيفيت کاهش داد، اما عملکرد در واحد سطح کاهش مي يابد. بنابرين توليدکنندگان بايد بين کيفيت محصول و ميزان عملکرد يکي را انتخاب کنند. اکنون محققان در پي تحليل اين نکته هستند که چه مقدار مي توان دما را به منظور کاهش مصرف انرژي و بدون تاثيرگذاري بر عوامل کيفي کم کرد. اين يافته ها را مي توان براي ديگر انواع ميوه مانند توت فرنگي، خيار، هندوانه و کدو به کار گرفت

http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6192&page=2
دانه‌هي گوجه‌فرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين

دانه‌هي گوجه‌فرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين تحقيقات دانشمندان نشان مي‌دهد دانه هاي گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يک عنصر طبيعي براي داشتن زندگي طولاني تر استفاده شود. ضمن اين که از آن مي‌توان به عنوان جايگزين طبيعي آسپيرين مورد استفاده واقع شود. دانشمندان در دانه‌هاي گوجه فرنگي ماده طبيعي را پيدا کردند که مي‌تواند  با پيشگيري از لخته شدن خود در بدن به چرخش طبيعي خون در بدن انسان کمک کرده و به نوعي عملکرد قرص آسپيرين را شبيه‌سازي کند. ين ماده که بدون رنگ و بدون طعم است مي‌تواند به غذاها اضافه شده و بدون تغيير مزه و رنگ غذا فوايد بسياري را بري مصرف کنندگان آن به همراه داشته باشد. مقامات سلامت اتحاديه اروپا نيز خواص اين ماده جديد کشف شده توسط دانشمندان انگليسي را تائيد کرده اند. تحقيقات نشان مي‌دهد اين ماده طبيعي مي‌تواند مانند آسپيرين به جلوگيري از لخته شدن خود در بدن کمک کند. هم اکنون ميليون‌ها سالمند در سراسر جهان روزانه مقادير کمي از آسپيرين را مصرف مي‌کنند تا از لخته شدن خون در بدن خود کمک کنند، اين در حالي است که مصرف ين دارو مي‌تواند عوارض زيادي مانند خونريزي معده و مانند آن را به همراه داشته باشد. پروفسور آسيم دوتاروي زماني که سرگرم بررسي فوايد غذاهي مديترانه ا‌ي بود ين ماده را کشف کرد و معتقد است مي‌توان از آن به عنوان جايگزيني براي آسپيرين استفاده کرد. اين ماده هم ‌اکنون با نام Fruitflow توسط اين دانشمند به ثبت رسيده است و آزمايشات نشان مي‌دهد 3 ساعت بعد از مصرف آن گردش خون بدن به حالت يکنواخت در مي ايد و اثرات آن تا 18 ساعت در بدن باقي مي‌ماند.

http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6005&page=4

 



 
 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: گوجه- آسپرين-دانه-نورطبيعي ,
:: بازدید از این مطلب : 4949
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

سال  حماسه سياسي اقتصادي مبارك

از مزایای کشاورزی حفاظتی موارد ذیل را میتوان نام برد :

 

 

                                        1 -     کاهش تبخیر       

                                        2-  کاهش تجمع املاح و شوری در سطح خاک

                                         3- کاهش هزینه های تولید 

                                         4- اسیدی شدن خاک در اثر پوسیدن مواد آلی

 

 برای دریافت اطلاعات بیشتر به  مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ميامي و یا مراکز

جهاد کشاورزی تابعه در سطح بخشها  مراجعه فرمائید .

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: خاكورزي-حفاظتي-اسيدي شدن-تبخير-موادآلي ,
:: بازدید از این مطلب : 13521
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392

اسفند 1390 ساعت 23:05

کشاورزان عزیز با سلام و عرض خسته نباشید

علف های هرز از جمله عوامل مهم خسارت زا است که نقش قابل توجهی در کاهش عملکرد محصولات مختلف و از آن جمله گندم دارد.

نحوه خسارت زائی علف های هرز:

-          آب و مواد غذایی مورد نیاز گیاه زراعی را به خود اختصاص می دهند.

-          با رشد سریع و افزایش تعداد برگ ،فضا را برای گیاه زراعی کاهش می دهند.

-          با گسترش ریشه و گاه تولید مواد سمی به محصول خسارت می زنند.

-          با تولید بذرهای فراوان ،سبب کاهش کیفیت محصول و یا ایجاد مسمومیت غذایی می شوند

-          جایگاه زندگی برخی از آفات و بیماری ها هستند

شناخت انواع علف های هرز و آشنایی با دوره زندگی آنها به شما کشاورزان عزیز این امکان را می دهد تا با مدیریت به موقع  و علمی موجب کاهش خسارت آن و در نتیجه افزایش محصول خود شوید.

نکته مهم:

علف های هرز کشیده برگ در مرحله 4-2 برگی نسبت به سموم بسیار حساس هستند بنابراین تشخیص این علف های هرز و مبارزه شیمیایی در این مرحله در کنترل آن ها بسیار موثر خواهد بود.

علاوه برآن از استفاده بی رویه از سموم و هزینه های ناشی از تکرار سمپاشی خواهد کاست.

توجه:     

مبارزه شیمیایی آخرین روش مبارزه بوده و در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که با روش مبارزه تلفیقی (مجموعه ای از روش های مبارزه)به کار گرفته شود.

دقت کنید در صورت فراهم بودن شرایط جوی و شرایط مناسب رشدی (قبل از ساقه رفتن گیاه زراعی و مرحله4-2 برگی علف های هرز کشیده برگ)  در اولین فرصت ممکن و با مشورت کارشناسان شبکه مراقبت دولتی و خصوصی اقدام به مبارزه شیمیایی نمائید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به کارشناسان   مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز تابعه  مراجعه نمایید.

 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: زمان مناسب-علف هرز-مبارزه ,
:: بازدید از این مطلب : 1405
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
شنبه 24 فروردين 1392
توصيه هاي کاربردي در زراعت چغندرقند
 

زراعت چغندرقند به روش سنتي و نيمه مکانيزه پرهزينه است از اين رو بايد کميت و کيفيت توليد بالا برود تا زراعت اين محصول توجيه اقتصادي داشته باشد.در زير به موارد مهم و موثر در افزايش کميت و کيفيت توليد در زراعت چغندرقند اشاره مي شود.

 

انتخاب زمين

خاک هايي با بافت متوسط و به نسبت عميق براي زراعت چغندرقند مناسب است.همچنين در خاک هايي با شوري کم و به اصطلاح لب شور هم مي توان اين محصول را کاشت ولي با بالا رفتن شوري، محصول کاهش مي يابد و خاک هاي خيلي سبک و خيلي سنگين هم مناسب رشد اين گياه نيست.

 

تناوب زراعي

چغندرقند گياهي وجيني است که ضمن کاهش تراکم علف هاي هرز حاصلخيزي خاک را بهبود مي بخشد بنابراين براي کاهش علف هرز، آفات و بيماري ها بايد چغندرقند در تناوب زراعي مناسب قرار گيرد.در يک قطعه زمين حداکثر 3 سال يک بار چغندر کشت شود و اگر کشت در يک قطعه هر ۵سال يک بار صورت گيرد مناسب تر خواهد بود.

 

تغذيه

براي تعيين نياز کودي چغندرقند در هر قطعه بايد نمونه خاک تهيه و با توجه به تجزيه آن مقادير کودهاي پرمصرف شامل فسفر، پتاس، ازت و کودهاي کم مصرف مشخص و در اختيار گياه قرار داده شود.

 

عمليات تهيه زمين براي زراعت

زيرشکني: چغندر قند نياز به خاک زراعي به نسبت عميق دارد و لايه هاي فشرده طبيعي يا مصنوعي در اثر تردد ماشين آلات از مقدار محصول مي کاهد. هر ۳ يا ۴ سال يک بار بايد لايه هاي فشرده شده خاک با استفاده از زيرشکني شکسته شود و زمان مناسب عمليات زيرشکني در تابستان و بعد از برداشت محصول غلات و در رطوبت پايين خاک است.

 

شخم

براي برگرداندن بقاياي محصول قبلي و آماده سازي بستر مناسب براي رشد چغندرقند شخم ضروري است و شخم در رطوبت خيلي کم و خيلي زياد باعث خرابي ساختمان خاک از نظر دانه بندي مي شود.مناسب ترين زمان براي شخم در زراعت چغندرقند پاييز سال قبل و زماني که رطوبت خاک در حد گاورو است.

 

عمليات خاک ورزي در بهار

چنان چه عمليات شخم، ديسک ولوو لودر پاييزي سال قبل انجام شده باشد در بهار مي توان با ديسک بسيار سبک 8 تا 10 سانتي متر و پا پنجه غازي ضمن مخلوط کردن علف کش با خاک و مسطح کردن خطوط شخم، بستر را براي کاشت آماده کرد.همچنين بايد هر سال براي عمليات شخم عوض و عمق شخم سالانه يک تا ۲سانتي متر بيشتر شود تا رفته رفته به ضخامت خاک زراعي افزوده شود.

 

کاشت:

مناسب ترين تراکم چغندرقند ۱۰۰ تا 120 هزار بوته در هکتار است و فاصله رديف ها حداکثر بايد 50 سانتي متر باشد.مناسب ترين عمق کاشت در بيشتر خاک ها دو تا 3 سانتي متر است.

 

مبارزه با علف هاي هرز

چنان چه با علف هرز مبارزه نشود ممکن است بيش از 75 درصد محصول از بين برود و راه مناسب مبارزه با علف هاي هرز چغندر قند استفاده از تناوب زراعي صحيح، وجين دستي و ماشيني، مبارزه شيميايي و تلفيقي است.

 

آبياري

در بيشتر خاک ها بايد از روش آبياري نشتي يک درميان استفاده کرد و تحقيقات نشان داده است در اين روش علاوه بر 20 تا 30 درصد صرفه جويي در مصرف آب، کيفيت محصول هم بالا مي رود. استفاده از سيفون در آبياري نشتي لازم و ضروري است.

 

مبارزه با آفات

از آفات مهم چغندرقند کک، کارادرينا، اکروتيس، سرخرطومي دم برگ و ريشه، ليتا و مگس چغندر را مي توان نام برد و براي مبارزه با آفات، تعيين زمان مبارزه از اهميت زيادي برخوردار است.

 

مبارزه با بيماري ها

از بيماري هاي مهم چغندرقند رايزوماينا، لکه برگي، کرلي تاپ، سفيدک و پوسيدگي ريشه را مي توان نام برد و يکي از راه هاي مبارزه با بيماري اجراي تناوب زراعي است.

 

برداشت

در زراعت بهاره چنان چه کشت به موقع انجام شود چغندرقند در اوايل پاييز قابل برداشت است. آبياري بسته به نوع خاک 15 تا 25 روز قبل از برداشت بايد قطع شود و رطوبت مناسب خاک در زمان برداشت مهم است.

سبزگستر رضوان

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: چغندرقند-ارقام اهميت غذايي-مبارزه با آفات ,
:: بازدید از این مطلب : 3807
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
پنج شنبه 22 فروردين 1392

SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز :
 
باتوجه به مراسم باشكوه عزاداري حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در سال جاري، عده‌اي از تفرقه افكنان وهابي ، شب‌ نامه‌اي را در برخي از استان هاي مرزي كشور توزيع كردند كه در آن، شبهاتي را پيرامون شهادت حضرت زهرا (سلام الله عليها) مطرح شده بود و در پايان نوشته شده بود: (تقليد كوركورانه را بگذاريد و به تبليغات تاجران بازار مذاهب و تعصب توجه نكنيد خودتان به ميدان تحقيق در آييد وحق را ازباطل تشخيص دهيد). با توجه به تماس‌هاي متعدد،  تصميم گرفته شد براي روشن اذهان مسلمانان پاسخ مختصري  در اختيار عموم قرار گيرد. 
1. چرا حضرت علي (علیه السلام) در آن صحنه هيچ واكنشي از خود نشان نداد ؟
اولا:  امام علي (ع) در قدم نخست از خود واكنش نشان داد ؛ چنانچه آلوسي مفسر مشهور اهل سنت در اين باره مي‌نويسد :
عمر با غلاف شمشير به پهلوي مبارک فاطمه و با تازيانه به بازوي حضرت زد . فاطمه ،  صدا زد : « يا ابتاه » علي (ع) ناگهان از جا برخاست وگريبان عمر را گرفت و بر زمين زد و بر بيني و گردنش کوبيد.
تفسير آلوسي :3/124 .
نقل اين قضيه توسط آلوسي به هر نيتي كه باشد ، نشانگر اين است كه واكنش علي (ع) در منابع معتبر شيعه در قرن اول و دوم  شيعه  وجود داشته است .
ثانياً: برفرض اين كه واكنشي نشان نداده است ، به همان دليلي بوده كه پيامبر اسلام (ص)  در مكه مكرمه ، در قبال، شكنجه صحابه و حتي قتل سميه مادر عمار ياسر واكنش نشان نداد.
ثالثاً:  وقتي ياران رسول خدا به خانه عثمان ريختند و متعرض همسر او شده و حتي دست او را با شمشير قطع كردند ،  عثمان هيچ واكنشي از خود نشان نداد .

2 . چرا بعد از شهادت همسر خود فاطمة الزهراء عليها السلام ، انتقام او را نگرفت يا به فكر انتقام نبود ؟
اولاً: به همان دليلي كه پيامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله و سلم) از كساني كه قصد ترور آن حضرت را داشتند  انتقام نگرفت.  با اين كه طبق نقل صحيح مسلم (ج 8 ص 123) «اثنى عشر منهم حرب لله ولرسوله في الحياة الدنيا ويوم يقوم الاشهاد»  دوازده نفر آنان محارب خدا و پيامبر در دنيا وآخرت بودند، پيامبر گرامي (ص) در پاسخ حذيفه و عمار كه تقاضاي قتل تروريستها را كردند، فرمود: به صلاح نيست كه شايع كنند كه پيامبر اصحاب خود را  به جرم تروريست بودن مي كشد. «أكره أن يتحدّث الناس أنّ محمداً يقتل أصحابه» .
تفسير ابن كثير ج 2 ص 323.
ثانياً : پيامبر اسلام بعد از فتح مكه ، از وحشي  قاتل حضرت حمزه ، انتقام نگرفت ، علي (ع)  نيز از سنت پيامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله وسلم) پيروي كرد .
3 .  چرا با قاتلان دختر رسول خدا ص ميانه خوبي داشت ؟
حضرت علي (ع) نه تنها با قاتلان فاطمه (سلام الله علیها) ميانه خوبي نداشت ؛ بلكه  در صحيح‌ بخاري آمده كه  حضرت علي دوست نداشت چهره عمر را ببيند
كَرَاهِيَةً لِمَحْضَرِ عُمَرَ .
و همچنين ابوبكر را استبدادگر مي دانست : وَلَكِنَّكَ اسْتَبْدَدْتَ عَلَيْنَا بِالأَمْرِ
صحيح بخاري: 5/82 ، ح4240 .
 

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: شب نامه , شهادت , حضرت زهرا , اهل سنت , پیامبر , حضرت علی , شیعه نیوز ,
:: بازدید از این مطلب : 1210
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 21 فروردين 1392


زندگینامه امام علی ( ع )
 

مقدمه
تمام انسانها در زندگی خويش از فراز و نشيب برخوردارند و با مشکلات مختلفی مواجهند .افراد معمولاً در برخورد با مشکل دچار ضعف و ناتوانی مي گردند و سعی مي کنند با کمک و راهنمايی آشنايان خود را از مهلکه، نجات دهند و با يافتن " الگوها " در هر زمينه ای ، و سپس تبعيت از آن ، وظايف خويشتن را بخوبی انجام دهند و مشکلات و دردهای خويش را تسکين بخشند . يکی از اين اسوه ها پيامبراکرم ( ص ) است که قرآن مجيد هم اين حضرت را ( 1 ) به همين نام معرفی مي فرمايد . بجز رسول خدا ( ص ) اگر به دنبال " الگوی " ديگر و جانشين برای آن حضرت باشيم ، به پيشوای بزرگی همچون مولای متقيان حضرت علی ( ع ) خواهيم رسيد ، و چه زيباست که برای پذيرش اخلاق و رفتار حسنه ايشان ، زندگی پر فراز و نشيب و سراسر شگفتی آن حضرت را مرور کنيم .

کيفيت ولادت
حضرت علی ( ع ) نخستين فرزند خانواده ی هاشمی است که پدر و مادر او هر دوفرزند هاشم اند . پدرش ابوطالب فرزند عبدالمطلب فرزند هاشم بن عبدمناف است و مادر او فاطمه دختر اسد فرزند هاشم بن عبدمناف مي باشد . خاندان هاشمی از لحاخ فضائل اخلاقی و صفات عاليه انسانی در قبيله ی قريش و اين طايفه در طوايف عرب ، زبانزد خاص و عام بوده است . فتوت ، مروت ، شجاعت وبسياری از فضايل ديگر اختصاص به بني هاشم داشته است . يک از اين فضيلتها در مرتبه ی عالی در وجود مبارک حضرت علی ( ع )موجود بوده است . فاطمه دختر اسد به هنگام درد زايمان راه مسجدالحرام را در پيش گرفت و خود را به ديوار کعبه نزديک ساخت و چنين گفت : " خداوندا ! به تو و پيامبران و کتابهايی که از طرف تو نازل شده اند و نيز به سخن جدم ابراهيم سازنده ی اين خانه ايمان راسخ دارم . پرودگارا ! به پاس احترام کسی که اين خانه را ساخت ، و به حق( 2 ) " کودکی که در رحم من است ، تولد اين کودک را بر من آسان فرما ! لحظه ای نگذشت که ديوار جنوب شرقی کعبه در برابر ديدگان عباس بن عبدالمطلب و يزيد بن تعف شکافته شد . فاطمه وارد کعبه شد ، و ديوار به هم پيوست . فاطمه تا سه روز در شريفترين مکان گيتی مهمان خدا بود . و نوزاد خويش سه روز پس از سيزدهم رجب سي ام عام الفيل فاطمه ( 3 ) را به دنيا آورد . دختر اسد از همان شکاف ديوار که دوباره گشوده شده بود بيرون آمد و گفت : ( 4 )" پيامی از غيب شنيدم که نامش را " علی " بگذار . "

دوران کودکي
حضرت علی ( ع ) تا سه سالگی نزد پدر و مادرش بسر برد و از آنجا که خداوند مي خواست ايشان به کمالات بيشتری نائل آيد ، پيامبر اکرم ( ص ) وی را از بدو تولد تحت تربيت غير مستقيم خود قرار داد . تا آنکه ، خشکسالی عجيبی در مکه واقع شد . ابوطالب عموی پيامبر ، با چند فرزند با هزينه ی سنگين زندگی روبرو شد . رسول اکرم ( ص ) با مشورت عموی خود عباس توافق کردند که هر يک از آنان فرزندی از ابوطالب را به نزد خود ببرند تا گشايشی در کار ابوطالب باشد . عباس ، جعفر را و پيامبر ( ص ) ، ( 5 ) علی ( ع ) را به خانه خود بردند .
به اين طريق حضرت علی ( ع ) به طور کامل در کنار پيامبر قرار گرفت . علی ( ع ) آنچنان با پيامبر ( ص ) همراه بود ، حتی هرگاه پيامبر از شهر ( 6 )خارج مي شد و به کوه و بيابان مي رفت او را نيز همراه خود مي برد .

بعثت پيامبر ( ص ) و حضرت علی ( ع )
شکی نيست که سبقت در کارهای خير نوعی امتياز و فضيلت است . و خداونددر آيات بسياری بندگانش را به انجام آنها ، و سبقت گرفتن بر يکديگر ( 7 )دعوت فرموده است . از فضايل حضرت علی ( ع ) است که او نخستين فرد ايمان آورنده به پيامبر ( ص ) باشند . ابن ابي الحديد در اين باره مي گويد : بدان که در ميان اکابر و بزرگان و متکلمين گروه " معتزله " اختلافی نيست که علي بن ابيطالب نخستين فردی است که به اسلام ايمان آورده و پيامبر خدا را تأييد کرده است .
حضرت علی ( ع ) نخستين ياور پيامبر ( ص )
پس از وحی خدا و برگزيده شدن حضرت محمد ( ص ) به پيامبری و سه سال دعوت مخفيانه ، سرانجام پيک وحی فرا رسيد و فرمان دعوت همگانی داده شد . در اين ميان تنها حضرت علی ( ع ) مجری طرحهای پيامبر ( ص ) در دعوت الهيش و تنها همراه و دلسوز آن حضرت در ضيافتی بود که وی برای آشناکردن خويشاوندانش با اسلام و دعوتشان به دين خدا ترتيب داد . در همين ضيافت پيامبر ( ص ) از حاضران سؤال کرد : چه کسی از شما مرا در اين راه کمک مي کند تا برادر و وصی و نماينده من در ميان شما باشد ؟ فقط علی ( ع ) پاسخ داد : ای پيامبر خدا ! من تو را در اين راه ياری مي کنم پيامبر ( ص ) بعد از سه بار تکرار سؤال و شنيدن همان جواب فرمود : ای خويشاوندان و بستگان من ، بدانيد که علی ( ع ) برادر و وصی و خليفه ی پس از من در ميان شماست . از افتخارات ديگر حضرت علی ( ع ) اين است که با شجاعت کامل برای خنثی کردن توطئه ی مشرکان مبنی بر قتل رسول خدا ( ص ) در بستر ايشان خوابيد و زمينه هجرت پيامبر ( ص ) را آماده ساخت .

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: حضرت علي-پيامبر -داماد- سقيفه ,
:: بازدید از این مطلب : 4555
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
چهار شنبه 21 فروردين 1392

امام محمد باقر علیه السلام فرمودند:
»
 خدا در روز قیامت نسبت به حساب بندگانش به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده است باریک بینی می کند. 

(اصول کافی ج 1 /ص 12)

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: حدیث-امام محمد باقر ,
:: بازدید از این مطلب : 2214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
دو شنبه 28 اسفند 1391

حضرت زهرا (س):

ما اهل بيت رسول خدا! وسيله ارتباط خدا با مخلوقاتيم، ما برگزيدگان خداييم و جايگاه پاکي ها، ما دليل هاي روشن خداييم و وارث پيامران الهي.                                                       

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: حديث -حضرت زهرا ,
:: بازدید از این مطلب : 2422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

  دانلود کتاب راهنمای کشاورزی با موضوعات سموم مجاز نباتی - توصیه های باغبانی ،توصیهای زراعی ، توصیه های علوم دامی ،توصیه های گیاهپزشکی (2 مگابایت)

سبز گستر رضوان

نرم افزار گیاهپزشکی
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: كشاورزي , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کتاب راهنمای کشاورز ,
:: بازدید از این مطلب : 3280
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

 

   
دعاى استغفار امیر المؤمنین (ع) جهت فزونی روزی و اولاد

 

امام علی (ع)
 

امام رضا ، از پدرانش ، از امام سجاد ، و او از پدرش امام حسین علیهم‏السلام نقل مى‏کند:

 روزى در خدمت حضرت على علیه‏السلام نشسته بودم که مرد عربى وارد شد و گفت: اى امیرالمؤمنین مردى هستم عیال وار و از مال دنیا چیزى ندارم.

 امام علیه‏السلام فرمود: اى برادر عرب چرا استغفار نمى‏کنى تا حالت اصلاح شود، مرد عرب گفت: اى امیرالمؤمنین من بسیار استغفار مى‏کنم و حالم تغییر مى‏کند، امام فرمود:

  خداوند مى‏فرماید :

«اِسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ اِنَّهُ کانَ غَفّارا  یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْرارا  وَ یُمْدِدْکُمْ بِاَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنّاتٍ وَ یَجْعَلْ لَکُمْ اَنْهارا»

 از پروردگارتان آمرزش بخواهید که او بسیار  آمرزنده است بارانهاى پربرکت آسمان را پى‏درپى بر شما فرو مى‏فرستد و اموال وفرزندان شما را افزون مى‏کند و براى شما باغهاى‏خرم وسر سبز ونهرهاى آب جارى قرار مى‏دهد.

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: دعا- اميرالمومنين ,
:: بازدید از این مطلب : 2008
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

نامه عمر به یزگرد:

 

نامه عمر به یزگرد:

از عمر بن الخطاب خلیفه مسلمین به یزدگرد سوم شاهنشاه پارس

یزدگرد، من آینده روشنی برای تو و ملت تو نمی بینم مگر اینکه پیشنهاد مرا بپذیری و با من بیعت کنی. تو سابقا بر نصف جهان حکم می راندی ولی اکنون که سپاهیان تو در خطوط مقدم شکست خورده اند و ملت تو در حال فروپاشی است. من به تو راهی را پیشنهاد می کنم تا جانت را نجات دهی.

شروع کن به پرستش خدای واحد، به یکتا پرستی، به عبادت خدای یکتا که همه چیزرا او آفریده. ما برای تو و برای تمام جهان پیام او را آورده ایم، او که خدای راستین است.

از پرستش آتش دست بردار و به ملت خود فرمان بده که آنها نیز از پرستش آتش که خطاست دست بکشند، بما بپیوند الله اکبر را پرستش کن که خدای راستین است و خالق جهان.

الله را عبادت کن و اسلام را بعنوان راه رستگاری بپذیر. به راه کفر آمیز خود پایان بده و اسلام بیاور و الله اکبر را منجی خود بدان.

با این کار زندگی خودت را نجات بده و صلح را برای پارسیان بدست آر. اگر بهترین انتخاب را می خواهی برای عجم ها ( لقبی که عربها به پارسیان می دادند بعمنی کودن و لال) انجام دهی با من بیعت کن.

الله اکبر
خلیفه مسلمین
عمربن الخطاب

 

 

نامه یزگرد به عمر:

از شاه شاهان، شاه پارس، شاه سرزمینهای پرشمار، شاه آریایی ها و غیر آریایی ها، شاه پارسیان و نژادهای دیگر از جمله عربها، شاه فرمانروایی پارس، یزدگرد سوم ساسانی به عمربن الخطاب خلیفه تازیان ( لقبی که پارسیان به عربها می دهند به معنی سگ شکاری )

به نام اهورا مزدا آفریننده زندگی و خرد

تو در نامه ات نوشته ای می خواهی ما را به راه راست هدایت کنی، به راه خدای راستینت، الله اکبر، بدون اینکه هیچگونه آگاهی داشته باشی که ما که هستیم و چه را می پرستیم.

این بسیار شگفت انگیز است که تو لقب فرمانروای عربها را برای خودت غصب کرده ای آگاهی و دانش تو نسبت به امور دنیا به همان اندازه عربهای پست و مزخرف گو و سرگردان در بیابانهای عربستان و انسانهای عقب مانده بیابان گرد است.

مردک، تو به من پیشنهاد می کنی که خداوند یکتا را بپرستم در حالیکه نمی دانی هزاران سال است که ایرانیان خداوند یکتا را می پرستند و روزی پنج بار به درگاه او نماز می خوانند. هزاران سال است که در ایران، سرزمین فرهنگ و هنر این رویه زندگی روزمره ماست.

زمانیکه ما داشتیم مهربانی و کردار نیک را در جهان می پروراندیم و پرچم پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک را در دستهایمان به اهتزاز درمی آوردیم تو و پدران تو داشتند سوسمار میخوردند و دخترانتان را زنده بگور می کردید.

شما تازیان که دم از الله می زنید برای آفریده های خدا هیچ ارزشی قائل نیستید ، شما فرزندان خدا را گردن می زنید، اسرای جنگی را می کشید، به زنها تجاوز می کنید، دختران خود را زنده به گور می کنید، به کاروانها شبیخون می زنید، دسته دسته مردم را می کشید، زنان مردم را میدزدید و اموال آنها را سرقت می کنید. قلب شما از سنگ ساخته شده است. ما تمام این اعمال شیطانی را که شما انجام می دهید محکوم می کنیم. حال با اینهمه اعمال قبیح که انجام می دهید چگونه می خواهید به ما درس خداشناسی بدهید؟

خدای ما اهورا مزداست و این بسیار شگفت انگیز است که شما تازه او را کشف کرده اید و نام الله را بر روی آن گذارده اید. اما ما و شما در یک سطح و مرتبه نیستیم، ما به همنوع کمک می کنیم ، ما عشق را در میان آدمیان قسمت می کنیم، ما پندار نیک را در بین انسانها ترویج می کنیم، ما هزاران سال است که فرهنگ پیش رفته خود را با احترام به فرهنگ های دیگر بر روی زمین می گسترانیم ، در حالیکه شما به نام الله به سرزمینهای دیگر حمله می کنید، مردم را دسته دسته قتل عام می کنید، قحطی به ارمغان می آورید و ترس و تهی دستی به راه می اندازید، شما اعمال شیطانی را به نام الله انجام می دهید. چه کسی مسئول اینهمه فاجعه است؟

آیا الله به شما دستور داده قتل کنید، غارت کنید و ویران کنید؟

یا اینکه پیروان الله به نام او این کارها را انجام می دهند؟ و یا هردو؟

شما می خواهید عشق به خدا را با نظامی گری و قدرت شمشیر هایتان به مردم یاد بدهید. شما بیابان گردهای وحشی می خواهید به ملت متمدنی مثل ما درس خداشناسی بدهید. ما هزاران سال فرهنگ و تمدن در پشت سر خود داریم، تو بجز نظامی گری، وحشی گری، قتل و جنایت چه چیزی را به ارتش عربها یاد داده ای؟ چه دانش و علمی را به مسلمانان یاد داده ای که حالا اصرار داری به غیر مسلمانان نیز یاد بدهی؟ چه دانش و فرهنگی را از الله ات آموخته ای که اکنون می خواهی به زور به دیگران هم بیاموزی؟

من پیشنهاد می کنم که تو و همدستانت به همان بیابانهایی که سابقا عادت داشتید در آن زندگی کنید برگردید. آنها را برگردان به همان جایی که عادت داشتید جلوی آفتاب از گرما بسوزند، به همان زندگی قبیله ای ، به همان سوسمار خوردن ها و شیر شتر نوشیدنها.

من تو را نهی نمی کنم از اینکه این دسته های دزد را ( ارتش تازیان) در سرزمین آباد ما رها کنی ، در شهر های متمدن ما و در میان ملت پاکیزه ما.

این چهار پایان سنگدل را آزاد مگذار تا مردم ما را قتل عام کنند، زنان و فرزندان ما را بربایند، به زنهای ما تجاوز کنند و دخترانمان را به کنیزی به مکه بفرستند. نگذار این جنایات را به نام الله انجام دهند، به این کارهای جنایتکارانه پایان بده.

آریایها بخشنده، خونگرم و مهمان نوازند، انسانهای پاک به هر کجا که بروند تخم دوستی، عشق ، آگاهی و حقیقت را خواهند کاشت بنابراین آنها تو و مردم تو را بخاطر این کارهای جنایتکارانه مجازات نخواهند کرد.

من از تو می خواهم که با الله اکبرتکه هیچ درکی از آن نداری  در همان بیابانهای عربستان بمانی و به شهرهای آباد و متمدن ما نزدیک نشوی ، بخاطر عقاید ترسناکت و بخاطر خوی وحشی گریت.

 
 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: بازدید از این مطلب : 5072
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

حضرت فاطمه (س):  

شيعيان و پيروان ما، همچنين دوستداران اولياء ما و آنان كه دشمن دشمنان ما باشند، نيز  آنهائي كه با قلب و زبان تسليم ما هستند؛ بهترين افراد بهشتيان خواهند بود

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: حديث -حضرت فاطمه ,
:: بازدید از این مطلب : 1858
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

 امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
» عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است. 

(تحف العقول، ص448)

شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: مذهبي , ,
:: برچسب‌ها: حديث- امام حسن عسكري(ع) ,
:: بازدید از این مطلب : 2258
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : عليرضا
یک شنبه 27 اسفند 1391

 جاوا

آيا همسفر سفر ها ي نوروزي خود را انتخاب کرده ايد؟ دريچه به شما يک همسفر خوب را پيشنهاد مي کند، همسفري که اکثر شهر هاي کشورمان را مي شناسد و مي تواند در طول سفر همراه خوبي براي شما باشد.
 چند روزي تا عيد نوروز باقي نمانده  بسياري از ما ايرانيان از تعطيلات اين ايام استفاده مي کنيم وبه شهر هاي زيباي کشورمان سفر مي کنيم، گاهي اوقات مقصد ما زادگاهمان هست گاهي هم به دنبال تجربه اي جديد به شهر هايي مي رويم که تاکنون آنجا را نديده ايم.
در طول سفر در بسياري از شهر ها ما غريب هستيم، براي پيدا کردن مکانهاي زيارتي و سياحتي آنجا به يک راهنما يا همسفر خبره نياز داريم، چه خوب است که همسفر ما تلفن همراه ما باشد.
براي اين منظور دريچه به شما نرم افزار "همسفر" را معرفي مي کند، "همسفر همراه" و "همسفر اقليم" دو نرم افزار کاربردي و مفيد براي سفرهاي نوروزي شما هستند.
 
نمايه اي از برنامه :
 
 
 
 
 
ويژگي هاي نرم افزار همسفر همراه :
 
- معرفی کلی از تاریخچه هر شهر
- معرفی اماکن تاریخی و باستانی مهم 30 مرکز استان
- معرفی مساجد و اماکن زیارتی 
- معرفی موزه ها
- معرفی نقاط گردشگری طبیعی و دیدنی شهر ها
- معرفی صنایع دستی و سوغات نقاط مختلف
- بیش از 800 عکس از نقاط تاریخی و دیدنی
 - لیست رستوران های و مراکز پذیرائی 
 - لیست هتل ها (برحسب تعداد ستاره) 
 - لیست بیمارستان ها و مراکز درمانی
 - لیست دفاتر خدمات مسافرتی (آژانس های مسافرتی)
 - تلفن های ضروری سراسری (با قابلیت تماس مستقیم بدون شماره گیری از داخل برنامه)
 - آموزش غذاهای مسافرتی
 - پیدا کردن فاصله بین تمامی شهر های ایران
 
 علاوه بر موارد بالا راهنمايي هاي کلي اين برنامه در مورد سفر مي تواند سفر شيريني را براي شما بيافريند.
 
  نکات مهم در سفر :
 
 - رانندگی در باران 
 - عدم خواب رفتگی پاها در راننگی 
  - روش‌های کمک رسانی در تصادفات جاده‌ای 
 - نکات لازم برای آماده کردن خودرو 
 - توصیه‌های وزارت راه 
 - لوازم اولیه برای سفر به طبیعت 
 - توصیه‌های ایمنی برای سفر 
 - نحوه ي چيدن آسان وسايل در چمدان به گونه اي که فضاي بيشتري ايجاد شود
 - پيدا کردن مسير بدون قطب نما
 - ويژگي هاي يک چادر مناسب
 
 دانلود :
 
 حجم : 2 مگا بايت
 


اين نرم افزار را توسط QR دانلود كنيد.

باركد QR چيست؟

 

 

 
 
سال نو مبارك
 
 
شیعه به تولّی اَر مُسلَّم گردد........با رکن تبرّی است که محکم گردد یافاطمه! لعن قاتلت روزی ماست..........یا رب نکند که رزق ما کم گردد

:: موضوعات مرتبط: اجتماعي , دانلودنرم افزارو بازي , ,
:: برچسب‌ها: دانلود-اندوريد-نوروز ,
:: بازدید از این مطلب : 4472
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
عشق = سيد محمد خاتمي
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پیوندهای روزانه